Mama van 2, hoe bevalt het?

Volgende maand ben ik alweer een heel jaar lang de trotse mama van 2 jongens. Maar hoe bevalt dit nu eigenlijk? Valt het me mee?

Voordat Juul geboren werd wist ik totaal niet wat ik ervan moest verwachten om 2 kindjes te hebben. Bij 1 kindje heb je namelijk alle tijd om met hem/haar te spelen omdat je de huishoudelijke taken in de slaapjes doet. Ofja, ik doe dat. Ondertussen slaapt Wout in de middag niet altijd meer en ligt alleen Juul dan in bed.

Waar de jongens in de ochtend lekker samen spelen en elkaar goed moe maken is de middag iets anders. Ik merk dat wanneer Juul in bed ligt Wout zijn eigen nogal snel verveelt. Als hij niet even wil slapen of rusten moet ik hem eigenlijk best veel bezig houden. Hierdoor kom ik niet altijd aan de huishoudelijke taken toe. Opzich geen ramp want er zijn meer dingen in het leven dan huishouden. En ik denk steeds maar zo, als hij die aandacht nu nodig heeft krijgt hij die. Over 1,5 jaar gaat hij alweer naar school en heb ik meer rust.

De eetmomenten doen we gewoon gezamenlijk. Wanneer Juul zijn fruit krijgt, krijgt Wout deze ook. De boterham eten we gezamenlijk in de middag op en dan leg ik samen met Wout Juul in bed. Het avond eten gaat niet altijd gezamenlijk. Soms is Sander net iets later thuis als gewoonlijk en is het voor Juul eigenlijk te laat. Ik geef hem dan samen met Wout vooraf zijn eten alvast en als wij dan eten krijgt hij een soepstengel of wat hapjes van ons eten mee.

Wout wil me overal heel graag bij helpen, Als ik ga poetsen wil Wout ook poetsen. Ga ik stofzuigen wil Wout ook stofzuigen en noem zo maar op. Ik probeer hem zoveel mogelijk overal bij te betrekken. Dit maakt wel dat ik dit eigenlijk vooral in de uren doe wanneer Juul slaapt. Zo heb ik in de ochtend de tijd voor de jongens en krijgt Wout in de middag net wat meer aandacht. Zo probeer ik het voor mezelf goed te verdelen.

Wat ik vooral ook heel erg fijn vind en ook wel geluk mee heb vind ik zelf, is dat wij de ochtenden altijd heel rustig kunnen opstarten. Alleen donderdag is bij ons een drukke ochtend om de jongens op tijd naar de opvang te brengen en dan ook nog op tijd op het werk te komen. Omdat ik 2 koopavonden in de week werk, begin ik die dagen altijd pas in de middag. Mega ideaal omdat ik zo de ochtend lekker samen met de jongens ben. Rustig opstarten en nog even lekker samen spelen voordat mama gaat werken.

Het enige wat ik wel merk is dat als je een wat zwaardere nacht hebt gehad of een heftig weekend, je niet altijd meer even lekker kan gaan liggen. Waar ik bij Wout s’middags nog wel eens lekker mee ging slapen lukt dit nu niet altijd meer. Als Wout namelijk niet gaat slapen kun je zelf slecht op de bank gaan liggen.. Maar goed, als dit alles is doen we het ervoor. Dan in de avond maar wat eerder mijn bed opzoeken.

Tot nu toe valt het me op zich goed mee met 2 kinderen. Wel ben ik stiekem heel blij dat het hier bij blijft en Juul al steeds wat zelfstandiger word. Ik vind de babyfase leuk maar de peuterfase toch net iets leuker..!

Heb jij meerdere kindjes en hoe ervaar jij dit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.