Mijn lichaam accepteren

Dit is voor mij een ding. Een heel ding zullen we maar zeggen. Ik heb van mezelf nooit echt een heel ‘skinny’ lichaam gehad. Dat hoef ik ook niet. Ja, ik vind het wel mooi. Dit is voor mij alleen écht niet realistisch en haalbaar. Ik heb gewoonweg de discipline die daarbij komt kijken niet.

Wel had ik voordat ik zwanger werd van de kinderen een ander maatje als wat ik nu draag. En mijn verstand zegt dat dit ook logisch is. Want hallo, je hebt 2 kinderen gedragen en gebaard. Maar mijn gevoel zegt iets anders. Mijn gevoel zegt dat ik me niet lekker voel in mijn lichaam. En ik wil daar oprecht wel iets aan doen maar ook dat lukt me gewoon momenteel niet.

Ik ga 2 keer in de week sporten waar ik voorheen nooit ging. Maar dan komt mijn valkuil. ETEN! Ik hou er zo verdomd van. Ik kan gewoon niet van de lekkere dingen afblijven. Eerst had ik hier nooit moeite mee maar de laatste tijd? Om gek van te worden.

Ben ik wezen sporten kom ik thuis met honger. In plaats van dat er iets gezonds in gaat pak ik een stuk chocolade omdat ik daar enorm veel zin in heb. Weer voor niks gesport dus.. En nou weet ik ook dat ik ga sporten om fit te worden en niet perse om af te vallen. Zou ik dit wel doen zou het helemaal mis gaan omdat ik dan continue gedemotiveerd word door mijn gewicht wat niet minder word. En doordat mijn kracht wel meer word kan ik me aan het fitter worden heel goed vasthouden en motiveren.

Voor nu moet ik denk ik maar gewoon leren mijn lichaam te accepteren. Met dat buikje en dat maatje meer. Ik vind het een lastig iets en heb er bij andere mensen totaal geen moeite of problemen mee als ze een maatje meer zijn. Bij hun kan ik kleding wél heel mooi vinden die ik zelf dus niet aan durf te trekken omdat dat shirtje wat meer aansluit en mijn buik zichtbaar is. Dit is bij hun precies hetzelfde als dat ik het zo dragen maar toch, toch voelt het anders.

Ik doe mijn best maar toch kan ik het voor nu nog niet helemaal loslaten om mijn lichaam hoe die nu is te kunnen accepteren. Ooit komt dat wel goed. Hoop ik.

Heb jij ook een ander lichaam overgehouden aan je zwangerschappen en daar moeite mee?

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.