Mijn telefoongebruik op vakantie

Goedemorgen lieve lezers!

Over een paar weken is het zover. Eindelijk vakantie! Ik moet toegeven dat ik me er écht enorm op verheug. En eerlijk gezegd ben ik er ook echt aan toe. Even lekker tijd met mijn gezin en er tussen uit.

Toen wij vorig jaar voor de eerste keer op vakantie gingen als gezinnetje besloten Sander en ik dat we écht tijd voor elkaar en voor Wout wouden hebben. We hebben toen onze telefoons de hele dag in het huisje laten liggen en waren lekker offline. S’avonds als we gingen douchen etc. keken we tussendoor even of we geen belangrijke telefoontjes, berichtjes of mails gemist hadden. Was dit niet het geval ging hij eigenlijk ook weer vrij snel de kast in.

Ik moet toegeven dat ik dit zó fijn vond! Ik ben als ik heel eerlijk ben echt heel verslaafd aan mijn telefoon. Ik doe er alles mee. Bellen. appen, social media, foto’s maken, foto’s bewerken, blogjes typen. Ik kan het zo gek niet bedenken of ik kan het met mijn telefoon. Dit maakt dan ook dat hij voor mijn gevoel onmisbaar is.

Op vakantie is dit niet het geval. Dan hebben we vakantie en tijd voor elkaar. Natuurlijk zit ik wel eens op mijn telefoon dan, maar ik heb niet die drang om iedere 5 minuten even te spieken. Of bij iedere tril toch even snel te kijken wat het is. Nee, op vakantie wil ik rust en genieten.

Foto’s maken kan ik met de camera en de rest heb ik niet nodig. Ik ben benieuwd of het me dit jaar weer zo goed gaat bevallen. Wel heb ik vorig jaar gemerkt dat ik het op vakantie heerlijk vond om rust te hebben maar zodra we thuis waren viel ik eigenlijk alweer heel snel terug in mijn oude patroon. Je hebt hem gewoon eerder bij de hand ofzo? Het sluipt er in ieder geval weer in. Best lastig ooit.

Ik ben wel eens benieuwd hoe jullie dit aanpakken? Zijn jullie ook zo verslaafd aan je telefoon of helemaal niet? Voor degene die wel verslaafd zijn lijkt het me een leuke uitdaging om ook eens te proberen je telefoon weg te leggen op vakantie en écht te genieten. Het levert je zoveel mooie momenten en vooral rust op! Doe je mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.