Review: Braun Silk-épil 3-3170 Legs & Body Epilator

Goedemorgen lieve lezers. Ik heb weer een artikel uitgeprobeerd en wil jullie vandaag vertellen of ik dit product de moeite waard vind of niet. Kijk je weer mee?

Mijn moeder en mijn zus gebruiken het al heel lang. De epilady. Voor sommige klinkt dit misschien totaal onbekend in de oren en denken nu een wat? Een epilady is een apparaat wat je kunt gebruiken om je lichaamsharen te verwijderen. Dit gaat in de vorm van epileren. Waarom zou je dit doen? Omdat je dan veel minder vaak hoeft te scheren en je dus minder tijd hieraan kwijt bent en in mijn geval je ook een veel minder geïrriteerde huid hebt.

-Het product –

Ik heb zelf de Braun Silk-épil 3-3170 Legs & Body Epilator aangeschaft. Deze is niet al te duur en voor mij prima om mee te beginnen. Wat ik heel verwarrend vond en nog steeds vind want ik krijg van Braun geen reactie op mijn mail. Is dat ik het raar vind dat er op de verpakking te zien is dat er een opzetstuk op het apparaat zit en er in die grote paarse circel +1 extra staat. Je zou nu verwachten dat er dus een extra opzetstuk in de doos zit toch? Nou dit is niet het geval. Die +1 extra is volgens het bedrijf waar ik hem kocht het opzetstuk die erop zit. Dit vind ik persoonlijk echt een minpunt omdat dit ontzettend verwarrend voor de klant is.

– Productspecificaties –

– 20 Close-Grip pincetten verwijderen haartjes zo fijn als een zandkorreltje (0,5 mm) op een efficiënte manier voor langdurige gladheid.

– Contourvolgend epileerhoofd past zich perfect aan alle lichaamscontouren aan.

– Actieve massagerollers stimuleren uw huid voor een zachte epilatie.

– Smart Light onthult zelfs de fijnste haartjes zodat je geen enkel haartje mist

– Het product in gebruik –

Het product is heel makkelijk in gebruik. Je stopt de stekker in het stopcontact en duwt het kabeltje aan de onderkant in de epilator. Vervolgens zet je hem heel gemakkelijk aan met de schuifknop. Deze heeft 2 standen om te gebruiken, hierin kun je kiezen wat je zelf het fijnste vind. Op het moment dat je de schuifknop omzet gaat er ook een fel lampje schijnen zodat je goed kunt zien wat je doet. Verder kun je het opzetstukje er makkelijk afhalen zodat je mocht het nodig zijn deze altijd kun vervangen. Plus je kunt hem zo beter schoonmaken.

Je gaat langzaam over het lichaamsdeel wat je wilt epileren heen, en dan voel je eigenlijk vrijwel meteen dat je haartjes eruit getrokken worden. Er zit een los borsteltje bij waarmee je het apparaat tussendoor of naderhand makkelijk schoon kan maken. Dit ligt er natuurlijk ook een beetje aan hoeveel haar je te verwijderen hebt. Ikzelf gebruik het product voor mijn onderbenen en oksels.

– Het design van het apparaat –

Het product ziet er leuk maar simpel uit vind ik. Net even een beetje kleur eraan toegevoegd maar verder niks aparts. Helemaal prima ook naar mijn mening want in principe doet de kleur er voor mij niet zo toe.

– Prijs kwaliteit verhouding –

Als ik een beetje rondkijk naar de prijzen van een Epilady apparaat zijn deze van een heel breed spectrum. Je hebt ze vanaf ongeveer € 30,00 euro tot € 120,00. Ik heb voor de goedkope variant gekozen omdat ik niet wist of ik het vol ging houden. Ik vind dat het product goed werkt al laat hij ook wel veel haartjes zitten of afbreken. Dat vind ik ergens wel jammer. Ik heb hem namelijk al een paar keer op mijn benen gebruikt maar heb ze tot nu toe nog niet ‘glad’ gekregen. Maar dat zal misschien dus ook wel komen omdat dit apparaat minder krachtig zal zijn als dat een duurdere is? Hier durf ik geen uitspraak over te doen. Ik ben zelf op zich redelijk tevreden als ik kijk naar prijs kwaliteit.

Sorry voor de mensen die oksels vies vinden. Dan vooral niet doorscrollen of gewoon even doorbijten haha. Hieronder laat ik jullie het resultaat zien na de eerste keer mijn oksels geepileerd te hebben.

Mijn huid was goed rood. Dit omdat de eerste keer natuurlijk de worteltjes nog wat dikker zijn. Het was alles behalve fijn. Sterker nog het was echt even tanden bijten. Er zaten zo’n sterke haren met wortels bij dat mijn oksel op sommige plekjes zelfs een beetje gebloed heeft.

Zoals je op de eerste foto ziet heeft hij nog niet alle haartjes eruit getrokken. Er zitten best wat afgebroken haartjes bij. Die heb ik vervolgens weer even laten groeien en de volgende ronde mee gepakt. De eerste keer waren mijn oksels behoorlijk rood en geïrriteerd na het epileren. Dit is alleen de eerste keer geweest. Nu is dat totaal niet meer aan de orde. Bij mijn benen wel. Daar krijg ik nog steeds rode puntjes. Dit doe ik dan ook s’avonds als ik niet meer weg hoef, of als ik weet dat ik een lange broek aan doe en je dit toch niet ziet. Ook op mijn benen word dit minder. Maar door de afgebroken haartjes zitten er dus nog steeds best wat flinke wortels tussen die wat meer sporen nalaten.

– Het voordeel van epileren –

Wat vind ik nou het voordeel van het epileren ondanks dat het in het begin zo’n pijn deed? Ik hoef niet meer te scheren! Mijn haren op mijn benen en onder mijn oksels groeien zo hard dat ik eigenlijk bij mijn oksels iedere dag zo moeten scheren en bij mijn benen om de dag om stoppels te voorkomen. Je raad uiteraard al dat dit niet heel goed en fijn is voor je huid. Iedere keer had ik een geïrriteerde huid door het scheren. Dat is nu voorbij. Ik heb geen geïrriteerde huid meer, geen ontstoken haartjes en ik hoef niet meer iedere dag te scheren. Al 3 dikke voordelen voor mij!

Hoelang blijven de haartjes nou weg? Ik denk dat dat bij iedereen persoonlijk is. Hier kan ik alleen mijn eigen ervaring tot nu toe over delen uiteraard. Bij mijn oksels hoef ik nog maar 1 x in de week/anderhalve week te epileren. Dat is heel iets anders dus als iedere dag! Bij mijn benen doe ik het 1x in de anderhalve week/2 weken en dat gaat goed. Dus niet meer om de dag! Voor mij een wereld van verschil!

Ja, in het begin deed het echt zeer. Maar geloof me, zet even door, de pijn word écht minder! Ben jij nou ook klaar met steeds dat scheren? Dan is dit misschien de oplossing voor jou. En misschien heeft iemand in je omgeving er wel 1 waar je hem even van mag uitproberen. Dit heb ik ook eerst gedaan. Zo gooi je niet meteen veel geld weg voor het geval je de pijn echt niet kan hebben.

Nou ben ik wel eens benieuwd, zijn er lezers die er ook 1 in gebruik hebben of die het nu gaan proberen? Of heb je zoiets van neeuh ik scheer liever? Let me know!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.