Eeuwig spijt.

Eeuwig spijt, dat klinkt misschien best heftig, maar ik heb het wel. Waarvan? Dat ga ik vandaag vertellen. Het is namelijk zo dat ik bij Wout en Juul bepaalde keuzes gemaakt heb waarvan ik nu spijt heb omdat ik dit nooit meer over kan doen.

Zo heb ik bij Wout heel even getwijfeld of ik een geboortefotograaf bij mijn bevalling wou. Ik heb dit eigenlijk vrij snel aan de kant gezet want mijn gedachte was toen nog dat ik écht niemand erbij wou hebben als ik daar met mijn benen wijd een kind lag te baren. Lomp gezegd natuurlijk maar dat was wel mijn gedachte. Alleen Sander en de écht nodige mensen wou ik erbij hebben.

Na de bevalling dacht ik er eigenlijk verder nooit meer over na. Wel heb ik toen ook weer getwijfeld voor de bevalling over een newborn shoot. Ik dacht toen steeds, dat plan ik dan wel in. Kei vergeten dus! Ik was zo bezig met alle nieuwe dingen in de kraamweek dat ik de newborn shoot gewoon hartstikke vergeten ben.

Bij Juul heb ik heel lang getwijfeld over een geboortefotograaf. Ik heb het uiteindelijk toch niet gedaan omdat ik het gewoon echt heel veel geld vond. Heb ik spijt? Ja! Ook dit is weer een moment die ik NOOIT meer over kan en zal doen. Van Wout heb ik nog een paar fotootjes van de bevalling die door de kraamhulp gemaakt zijn. Bij Juul was er geen kraamhulp en had de verloskundige Sander nodig voor zijn hulp. Helemaal geen foto’s dus. En de foto’s die ik heb kan ik dus helemaal niks mee.

Bij Juul heb ik geen newborn shoot ingepland omdat ik heel leuk dacht dat ik dat zelf wel kon die foto’s. Nou is het kunnen geen probleem. Ik heb er alleen de tijd niet voor genomen in de kraamweek. Daarna kwam het er steeds niet met als resultaat. Je raad het al, geen hele mooie newborn foto’s. Wel wat telefoon kiekjes maar niet die geweldige foto’s van de mini.

Achteraf heb ik van al deze dingen ontzettend veel spijt. Als ik het nog een keer over mocht doen zou ik 100% zeker voor een geboortefotograaf gaan. En een newbornshoot? Die plan ik dan al in voordat ik ben bevallen. Het kan maar vast staan natuurlijk.

Ik sla mezelf echt voor mijn hoofd als ik bedenk dat ik dus zo dom ben geweest om dit allemaal niet te doen. Zou ik het aanraden? Ja! Het zijn 1 van de meeste kostbare momenten die je zelf niet bewust meemaakt door alles wat er om je heen gebeurd. Ik had daar zoveel houvast aan kunnen hebben.

Heb jij voor een geboortefotograaf en/of een newborn shoot gekozen?

1 Comment

  1. Heel herkenbaar, ik deed de newbornshoot wel maar wou tijdens en na mijn bevalling zelf niet op foto met als gevolg dat ik van die eerste periode weinig tot geen foto’s heb van mij en de kleine spruit. Oh wat doet dat pijn als ik er nu aan denk. Het gevolg? Ik neem nu veel te veel foto’s en leef niet meer altijd in het moment, dat is het volgende waar ik spijt van zal hebben …

    Die gulden middenweg, het blijft een moeilijke en elke keuze kan spijt opleveren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.