Juul een half jaar oud!

Vandaag een extra blogje. Normaal publiceer ik namelijk alleen op dinsdag en vrijdag een blog maar vandaag vond ik toch wel een uitzondering. Juul is namelijk een half jaar bij ons! Het leek me leuk even een kleine terugblik te doen en te vertellen wat hij aan ontwikkelingen door heeft gemaakt.

Dit lijkt nog als de dag van gisteren. Hier was je net een paar uurtjes oud. Ongeveer 2.5 om precies te zijn. We moesten na de bevalling even door naar het ziekenhuis omdat je te licht van gewicht was. Daar werd je in de couveuse gelegd en maakte ik deze foto van je. Zo tevreden en tegelijkertijd zo gesloopt van de vlugge bevalling.

Je had wat last van vruchtwater dat je binnen had gekregen. Je gaf een paar keer over en was behoorlijk misselijk. Verder deed je het ontzettend goed. Hoefde je maar een kwartiertje in de couveuse omdat toen de kruiken voor jou weer voldoende waren. Kleine kanjer!

Hier ben je een weekje bij ons. Je bent een tevreden mannetje en drinkt heel goed aan de borst. Het enige waar je erg veel moeite mee hebt is om jezelf warm te houden en op je geboortegewicht terug te komen. Hier moeten we samen even wat moeite voor doen maar het is je gelukt!


Hier ben je al een paar weekjes bij ons. Je kijkt zo graag rond met die grote heldere oogjes van je! Je bent een ontzettend tevreden mannetje. Het enige wat je dwars zit is dat je ontzettend veel moet spugen door de reflux.

Dit is denk ik wel een van mijn favoriete foto’s. Ergens vind ik het heel jammer dat je hier een speentje in je mond hebt, maar kind die ogen! Ik droom er iedere keer weer in weg. En dan nog niet over dat knappe schattige snoetje gesproken..

Hier vond je het wel vort tijd om lachjes uit te delen. Wat ben je toch een vrolijk kereltje. We waren er hier net achter gekomen dat je koemelkallergie bleek te hebben. Het overgeven gaat over naar spugen en je huidje word een stuk rustiger. Een spugerd zul je voorlopig nog wel blijven door de reflux. Maar wat ben ik blij dat je van dat overgeven af bent. Dit was echt heel naar om te zien, al leek je er zelf weinig last van te hebben. Wel ben je nadat je overgegaan bent op koemelkvrije voeding een stuk rustiger in je slaap. Je slaapt de nachten ineens door, laat minder scheetjes, je darmen rommelen niet meer zo en je eczeem trekt in combinatie met hormoonzalf langzaamaan weg. Het komt helemaal goed schatje.

Je vind het heerlijk om iets in je handjes te hebben. Alles wat ook maar een beetje bij je in de buurt ligt grijp je als het ook maar even kan in je handjes. Wanneer het je gelukt is schater je allemaal blije kreetjes uit! Wat kan je toch heerlijk alleen spelen vriendje. En oja, vergeet de lach niet. Altijd die lach, hier hoeven we niks voor te doen zo fijn dat je goed gemutst bent!

Op je buik draaien. Dit vind je geweldig dat je dit kan. Nu kan je alles nóg beter in de gaten houden! Je gaat gerust even heerlijk uitgebreid op je buiken spelen, draaien, rollen en weer opnieuw. Als ik je op een dekentje leg ben je er in een mum van tijd vanaf. Je vind het heerlijk om die vrijheid op de grond te hebben.

Spelen met je grote broer gaat ook steeds beter. Je kunt hem steeds meer interactie tonen waardoor het voor Wout allemaal net een tikkeltje interessanter begint te worden bij zijn broertje. Jullie kunnen de grootste lol samen hebben en kraaien het dan uit van het lachen. Dit maakte en moeder zó gelukkig!

Sinds vorige week wil je alleen nog maar zitten. Je hebt zelf de kracht helaas nog niet maar je vind het geweldig. Je hebt namelijk ontdekt dat je dan nog meer in de gaten kunt houden! Nog even oefenen kleine man en dan heb je ook deze ontwikkeling alweer onder de knie! Wat ga je toch hard.

Af en toe kan ik het nog niet bevatten dat Juul gewoon alweer een half jaar bij ons is. Het lijkt nog zo kort geleden. Ik denk dat ik dit ook niet hoef te vertellen tegen de moeders onder ons. Jullie weten zelf wel hoe dit gaat natuurlijk. Alle clichés blijken wederom weer waarheid te zijn.

Hebben jullie ook het gevoel dat het bij de tweede allemaal zoveel vlugger lijkt te gaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.