Hoeveel kan een baby zien?

Goedemorgen lieve lezers, vandaag ga ik jullie meenemen in de ontwikkeling van de oogjes van de baby. Ik ben benieuwd of jij dit al wist.

Vanaf het moment dat een baby ter wereld komt mag je dan eindelijk jou kindje bewonderen. Je kijkt hem of haar in die mooie kraaloogjes aan en bent opslag verliefd. Urenlang kan je met je kindje op je arm zitten om hem/haar te bewonderen. Maar wat ziet een kindje nou zelf als ze ter wereld komen? Ik laat het je zien.

Een baby die een maand oud is, herkent mama nog steeds aan haar geur, stem en warmte. Hoe je er precies uitziet, blijft gissen. Op deze leeftijd kijkt hij nog niet naar je ogen: je haargrens is een stuk interessanter, want die kent het scherpste contrast. Contouren begint hij langzaam maar zeker te zien en ook de eerste beginselen van kleur vallen hem nu op.

Ik zal je hieronder van maand 1 tot maand 12 de ontwikkeling van het zicht van jou baby laten zien.

Pasgeboren
2 maanden
3 maanden
4 maanden
5 maanden
6 maanden

Juul is nu 6 maandjes oud. Dit leek me leuk om even een kort stukje op te zoeken over wat Juul nu precies ziet. Hieronder een kleine uitleg.

Met 6 maanden kan je baby ook sneller bewegende objecten volgen en hij begint ook objectpermanentie te begrijpen. Een balletje dat onder de kast rolt is er dus nog steeds. Ook de oog-handcoördinatie verbetert. Je baby kan van alles oppakken en in zijn mond stoppen. Let dus goed op wat binnen zijn bereik is! Zijn visus, een maatstaf voor het gezichtsvermogen, is nu 0.80, wat bijna zo goed is als de 1.00 van volwassenen die een goed zicht zonder beperkingen hebben.

7 maanden
8 maanden
9 maanden
10 maanden
11 maanden
12 maanden

Na 12 maanden is de ontwikkeling van de oogjes van jou kindje helemaal klaar. Hij kan nu alles zien wat wij ook zien. Best apart toch dat daar 12 maanden overheen gaan? Als ik nu zie hoe Juul reageert op de dingen om hem heen zou je zeggen dat hij eigenlijk alles al ziet. Niets is minder waar. Hij ziet dus nog lang niet alles! Wil jij nou nog meer informatie uitgelegd hebben per maand? Klik dan hier.

Wist jij dat je de oogjes een jaar deden over de ontwikkeling?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.