Ik ben 2 en ik zeg nee!

Goedemorgen allemaal! Ik denk dat dit voor vele mama’s heel bekend in de oren klinkt.. het welbekende ik ben 2 en ik zeg nee! Ik had er al vaak over gehoord en wist dan ook dat deze fase er nu aan zat te komen maar man, man wat is die fase soms vermoeiend!

Ik wil absoluut niet klagen hoor want Wout is echt een heel lief makkelijk kindje. Maar de laatste tijd is het écht een kleine puber hoor! Klein voorbeeldje..

‘ mama boterham’ ik smeer een boterham voor hem hij heeft tenslotte honger.. Toch? Maar op het moment dat de boterham gesmeerd is hoeft meneer hem ineens niet meer en wil die fruit.. Nou die vlieger gaat hier dus niet op en dan begint het. Drama van hier tot en met.

Ja dat vind ik af en toe best vermoeiend want dit gaat dan de hele dag zo.. Mama drinken, ik geef hem drinken in de beker die hij uit mag kiezen, hij krijgt zijn drinken en wil van het ene op het andere moment een andere beker. Hell no kind. Jij wou deze beker dus je krijgt deze beker. We gaan niet alle bekers af omdat jij geen keuze kan maken. En in 3,2,1 halloooo krokodillentranen! Dat dus.

Nou weet ik natuurlijk wel dat dit echt een fase is en Wout vooral aan het uitproberen is hoever dat hij kan gaan. Af en toe wil ik best wel eens een deal met hem sluiten maar wel met de afspraak dat hij zijn eigen dan gaat gedragen. Gebeurd dit niet moet hij even in de hoek om na te denken dat niet altijd alles zomaar kan.

Gelukkig is dat niet al te vaak nodig en luistert hij over het algemeen heel goed hoor. Beetje bij beetje word hij iedere dag zoveel wijzer en begint het echt een kereltje met een eigen wil te worden. Hier en daar schaven wij die wat bij om hem normen en waarden mee te geven.

Maar verder wil ik dat hij vooral blijft zoals hij is dan blijf ik een hele gelukkige mama!

Herkennen jullie deze fase?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.