Van wieg naar ledikant.

Toen Wout geboren werd sliep hij de eerste 3 weken lekker bij ons op de kamer. Ik vond het fijn hem bij me te hebben aangezien alles in het moederschap nog nieuw voor ons was. Zo was ik bang dat ik hem s’nachts niet zou horen als hij op zijn eigen kamertje sliep. Of dat hij zou stikken in zijn spuug aangezien hij hele erge reflux had. De meest erge horrorscenario’s gingen door mijn hoofd als ik er ook maar aan durfde te denken Wout op zijn eigen kamertje te leggen.

Toch kwam er het moment na 3 weken dat ik besefte dat het voor Wout beter zou zijn. Hij sliep namelijk zo licht dat hij telkens wakker werd van ons. Als we ook maar een keer durfde te hoesten was hij wakker. Ondanks dat ik er nog niet helemaal klaar voor was, keek ik wel naar de behoefte van Wout en hebben we hem vanaf toen in zijn bedje op zijn eigen slaapkamer gelegd. Dat ging ontzettend goed en Wout sliep toen heel snel de hele nacht door.

Bij Juul lag dit wel een beetje anders. Juul was in het begin een hele onrustige slaper. Hij sloeg zijn eigen wakker, maar raakte in paniek van een puckababy of swaddle. Ook merkte je aan hem dat zijn darmen heel onrustig waren. Heel erg wurmen, veel scheetjes laten en huilerig van de krampjes. Echt heel zielig.

Niet heel lang daarna kwamen we erachter dat Juul koemelkallergie heeft. Vanaf het moment dat we hem koemelkvrije voeding zijn gaan geven slaapt hij door. Dat arme kind had er écht last van!

Omdat Wout en Juul hier in dit huis op 1 kamer liggen vond ik het nog geen fijn idee Juul al vroeg op die kamer er bij te leggen. Dit omdat Wout nog steeds een hele lichte slaper is. Om het minste of geringste zit hij overeind in bed. Mijn schrik was dus dat als Juul wakker zou worden voor de fles Wout ook wakker zou zijn. Zou Juul huilen, word Wout wakker. En noem zo maar op.

Overdag zijn we het steeds meer gaan proberen samen en Wout sliep wonder boven wonder door Juul zijn gehuil en geluidjes heen. En sinds kort slaapt Wout s’avonds dus ook heel vast waardoor je nu wel op zijn kamertje kan komen en Juul erbij kan leggen.

Toch was ik hier steeds nog niet aan toe. Ik vond het nog zo’n fijn en veilig gevoel Juul bij me te hebben. Ook weer door het spugen etc.. Sinds dat Juul door is gaan slapen spuugt hij in de nacht steeds minder. Hij is rustig en word zelden nog wakker voor zijn tutje. Langzaamaan wist ik dat ik er bijna aan moest gaan geloven. Het wiegje werd steeds kleiner voor hem en aangezien hij ook al behoorlijk begint te draaien merkte ik ook weer dat dit niet super comfortabel voor hem was.

Nou was ik boven aan het stofzuigen en had s’ochtends het beddengoed allemaal af gehaald en in de wasmachine zitten. Ik keek naar het wiegje en wist dat het goed geweest was. Hij heeft de eerste 5 maanden bij ons op de kamer geslapen en is nu toe aan zijn bed op zijn eigen kamertje met Wout.

Ik moest wel even slikken toen ik het bedje weg haalde. Er is nu weer een fase afgesloten die ik nóóit meer over zal doen. Nooit meer zo’n klein hummeltje in zijn wiegje langs ons bed. Maar wel een klein hummeltje in een ledikantje op zijn eigen kamertje. En het is goed zo. Ik heb er vrede mee. En Wout? Die vind het helemaal fantastisch dat zijn kleine broertje lekker bij hem op de slaapkamer ligt.

En nu? Nu is mijn uitzicht gewoon weer een lege muur als ik naar rechts kijk. Wel kan ik weer wat makkelijker mijn bed in stappen!

Heeft jou kindje ook bij jou op de slaapkamer geslapen in de eerste weken/maanden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.