Waarom ik ben gestopt met borstvoeding?

Een tijdje terug schreef ik nog een blog dat het dit keer juist allemaal heel goed ging met de borstvoeding. Maar waarom ben ik dan toch gestopt? Dat ga ik jullie in deze blog uitleggen.

Sowieso had ik er deze keer een hard hoofd in wat betreft borstvoeding. Hier heb ik voor jullie geen geheim van gemaakt. Dit kwam natuurlijk doordat ik bij Wout ontzettend veel pijn ervaren heb. Bij Juul ging het daarentegen wel heel goed meteen. Wel had ik dit keer ook ontzettende last van flinke stuwing. Met wat witte koolbladeren en ijs packs kregen we dit heel snel onder de knie en verzachte het de pijn enorm!

Ook had ik dit keer weer last van kapotte tepels. Ik had dan ook al gel pads in huis omdat die bij mij de vorige keer bij Wout ook heel goed hielpen. Je tepels genezen daar enorm snel van! Het jammere is alleen dat ze best prijzig zijn en niet perse ideaal daardoor om ze continue te gebruiken. Gebruikte ik ze niet, gingen mijn tepels binnen no-time weer kapot.

Toch ging ik door. Ik wou dat het dit keer wel zou slagen en omdat dit tot nu toe het enige was waar ik tegenaan liep was dat nog goed te doen. Ik heb het uiteindelijk 9 weken volgehouden. Toen besloot ik te stoppen. Dit om meerdere redenen. Voornamelijk omdat Juul ook weer een reflux kindje is net als Wout. Op zich niet heel erg maar wel lastig. Zo was het namelijk dat Juul onder het drinken alweer begon te spugen. Dit was voor hem vervelend maar ook voor mij. We waren iedere voeding beidde zeiknat. En nee, daar kon hij écht niks aan doen maar een spuugdoekje hielp er gewoon niet tegen. Het is gewoon teveel wat hij spuugt voor zo’n doekje. Nog een reden was het kolven. Op het moment dat ik probeerde te kolven kwam er gewoon bijna geen voeding uit. Mijn borsten leken wel op slot te slaan. Ik zat regelmatig 3 kwartier te kolven en had dan amper 50 ml uit mijn borsten. Tot grote frustratie voor mij. Ik heb het echt veel geprobeerd maar helaas. Er kwam niet meer dan dat uit.

Het gaf me geen fijn gevoel om zo te moeten gaan werken. Ik zou mijn borsten nooit leeg krijgen in de kolftijd. Dit zou betekenen dat ik uiteindelijk dus ook veel te weinig voeding mee naar huis ging nemen en Juul uiteindelijk tekort zou komen. Dit was dus ook wat ik niet wou.

Dan is het nog zo dat Juul heel ligt is. Als zeg maar helemaal onderaan in de lijn van de groeicurve. Nou is hij natuurlijk ook al te licht geboren dus op zich geen schrikbarend iets, maar in combinatie met de reflux is dit natuurlijk niet echt super ideaal. Ik had geen zicht op wat hij binnen kreeg en wat hij daarvan weer uit spuugde. Dat heb ik nu met de fles wel. Ook merkte ik heel snel verschil met borstvoeding of fles, ik denk achteraf dat er ook vrij weinig voeding in mijn borstvoeding gezeten heeft. Juul was op de fles veel sneller tevreden en voldaan. Na de borst bleef hij onrustig.

Al met al denk ik dat ik voor ons beidde in dit geval een goede keuze heb gemaakt. Ik kan met een rustig gevoel gaan werken en Juul is nu écht vol na de voeding. Ik heb het geprobeerd en 9 weken met heel veel liefde gedaan maar het is goed zo. Toen ik besloot te stoppen had ik totaal geen last van stuwing of iets dergelijke. Mijn borstvoeding liep gewoon als een speer terug en heb daar totaal geen last van gehad. Ik heb Juul nog 2 keer laten drinken en toen was het klaar. Geen afbouwing van de voeding voor mij. Dit was bij Wout overigens ook het geval. Mijn borstvoeding loopt gewoon ontzettend snel terug. In dit geval wel ideaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.