Anticonceptie, hoe doen wij dit nu?

Op het moment dat je besluit om te stoppen met de anticonceptie die je gebruikt heb je niet altijd door wat die hormonen al die tijd met je lichaam deden. Ik kwam er dus achter toen ik voor de eerste keer stopte met de pil. Jeetje wat een wereld van verschil. Waar ik eerder niet wist waar deze verschijnselen vandaan kwamen werd dat in 1 klap duidelijk.

Ik had namelijk ontzettende last van stemmingswisselingen, vermoeidheid en een erg laag libido. Op het moment dat ik stopte verdwenen deze symptomen 1 voor steeds meer. Toen ik na de geboorte van Wout weer begon met anticonceptie speelde de problemen zich al snel weer op. Alles behalve fijn.

Waar ik dan ook heel stellig over ben is dat ik never nooit meer die rot hormonen in mijn lijf wil. Maar hoe gaan we het dan wel aanpakken?

Voor nu gebruikten we even een condoom. We zijn hier beidde echt totaal geen fan van. Ik moet dan ook toegeven dat we het ook regelmatig gewoon zonder doen. En dan op de ouderwetse manier.. Vóór het zingen de kerk uit.. En ja, ik weet dat je hier toch alsnog zwanger van kan worden. Als dat gebeurt dan is dat zo en dat is het zeker hartstikke welkom.

We zijn uiteraard niet van plan dit voor altijd te blijven doen. We hebben daarom besloten dat Sander zich laat opereren. Ik vond namelijk dat hij ook iets mocht doen. Ik heb jarenlang de pil geslikt, 2 kindjes gedragen en gebaard. Nu is het zijn beurt. En geloof me, daar worden we beidde gelukkiger van!

26 april is het zover. Dan word Sander geholpen en is er voor ons een heel mooi moment afgesloten. Geen kindjes meer. Ons gezin is hartstikke compleet.

Voor nu geen hormonen meer! Nog even een paar maanden ontzwangeren en klaar!

19 Comments

 1. De jaren at ik de pil slikte heb ik eigenlijk nooit problemen gehad met stemmingswisselingen of zo, dat had ik wel voor ik de pil slikte, toen was ik echt een heks die ene week in de maand :). het is een echte afsluiting nu, fijn dat jullie gezin compleet is. Al klinkt dat niet zo als ik de zin lees ‘ als het gebeurd dan is het welkom’.

  Like

  1. Ik snap je hoe je de zin leest. Toch zijn we echt compleet. Maar weten we wel dat het kan gebeuren nu we niks gebruiken. We proberen er wel op te letten. Gebeurd het toch dan zal het kindje nooit als ‘ongewenst of ongelukje ‘ ter wereld komen. Maar als we nu zelf echt mogen kiezen zijn we echt compleet met 2.😊

   Like

 2. Hey Kelly, heel herkenbaar wat je beschrijft… zelf ben ik nu zwanger van ons eerste kindje, maar toch stiekem al weer aan het nadenken over hoe dit straks weer moet als ik weer aan de anticonceptie moet… Ik zie er best tegenop en weet dat er alternatieven zijn, maar heb ze nog niet allemaal even goed bekeken. Dus dat ga ik zeker nog doen!

  Like

 3. herkenbaar. Ik wil bewust geen kinderen, maar mijn vriend vindt het doodeng om onder het mes te gaan. Ik heb besloten om helemaal te stoppen met de pil en andere voorbehoedsmiddelen te gebruiken

  Like

  1. Hier staat manlief ook niet te popelen hoor haha maar vind dat hij er ook iets aan mag doen en niet alleen ik. Zolang je er zelf oke mee bent is goed toch?

   Like

 4. Ben nu 5 jaar pil vrij, beste keuze ooit geweest. De moodswings, het aankomen, de pukkels elke maand pffff dat mis is ik echt niet. Nu wel meer pijn elke maand maar daarintegen een vrolijker en fijner leven voor terug gekregen. Kunstmatige hormonen zijn echt ellende voor je lichaam op langer termijn. Nu bezig voor een kindje, nadat ik bevallen ben, ben ik niet van plan om nog hormonen te slikken of andere anticonceptie (op condooms na) te gebruiken.

  Like

  1. Zo dacht ik er precies over. Alleen kwamen we er al vrij snel achter dat condooms echt totaal niks voor ons is. Ieder zn ding zullen we maar zeggen haha.

   Like

  1. Haha Jep iknow. We zijn er van op de hoogte dat het nu alsnog zou kunnen gebeuren. Maar nogmaals dan is het gewoon welkom. Is het niet dan is het goed zo. 😊

   Like

 5. Ik heb vaak ook nagedacht om te stoppen met de pil, maar ik wil nog absoluut niet zwanger worden en van andere opties wordt ik ook niet erg blij. Ik merk op dit moment niet specifieke bijwerkingen, maar ik vraag mijzelf wel soms af of ik me anders voel als ik stop, omdat ik al sinds mijn 13e de pil slik

  Like

  1. Dan zou ik voor nu ook zeker nog niet stoppen. Op het moment dat je wil proberen zwanger te worden denk ik wel dat je verschil gaat merken. Maargoed dat hoeft natuurlijk niet perse. Je gaat er vast een keer achter komen haha!

   Like

 6. Ik heb de pil een tijd geleden ook aan de kant gegooid… zwanger worden gaat toch niet via de natuurlijke manier (en als het wel gebeurt zijn we alleen maar helemaal happy). Wat een verschil! Ik heb veel minder last van migraine en voel me gewoon heel anders. Voor mij even geen hormonen meer!

  Like

  1. Je hebt groot gelijk! En inderdaad het is wel heel vervelend als het niet natuurlijk lukt maar je hebt ook weer een klein voordeel dat je niks hoeft te slikken😊

   Like

 7. Ik ben erg blij dat ik de pil niet meer hoef te slikken, merkte ook echt dat het effect had op mijn humeur. Sterkte voor je vriend alvast 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.