Wout 2 jaar!

Waarschijnlijk klinkt het heel cliché als ik zeg waar blijft de tijd? Maar serieus! Zondag word mijn eerste kindje alweer 2! Hij die mij voor het eerst de titel mama gaf. Hij die mij alles liet ontdekken in het moederschap, hij die mij zoveel liefde en voldoening geeft, hij die dus 2 word maar stiekem altijd mijn kleine baby blijft. Het lijkt soms echt nog als de dag van gisteren dat jij bij mij op mijn borst neer gelegd werd.

Je bent in een jaar tijd zo ontzettend veel gegroeid vriendje. In de lengte, maar ook zeer zeker in je ontwikkeling. Zo begin je er steeds meer woorden uit te gooien en heb je een sterke eigen wil en mening. Hier en daar schaven papa en mama die een beetje bij, maar hey, je bent nog maar een kind en moet dingen nog leren.

Verder ben je echt een onwijs lief mannetje, een grote knuffelkont, speel je heel graag met kindjes en neem je je broertje het liefste de hele dag mee in je speelavonturen. Ook krijgen papa en mama de hele dag door knuffels en kusjes. Heb je even geen zin om te spelen? Dan kruip je vaak lekker tegen ons aan op de bank. Lieve Wout wat maak jij je papa en mama trots.

Eten kan je als de beste. We vragen ons af en toe dan ook echt af waar je alles toch laat. Ik hou het er voor mezelf bij dat het komt doordat je zo hard groeit. Ergens moet je op groeien toch? En gelukkig ben je helemaal verzot op fruit en kunnen we je daar ontzettend blij mee maken.

En dan het stukje praten.. Oh vriend wat kan jij verhalen vertellen. In je eigen taaltje weliswaar maar zeker met woorden er tussen die voor ons wel te verstaan zijn. Je bent een ontzettend wijs mannetje en weet precies wat je wil. Lukt dat even niet? Kan je echt even boos worden totdat het je wel lukt. Gelukkig is dat vaak maar van korte duur.

En jou interesses. Je vind het erg leuk om te kleuren, stempelen en kleien. Bumba is the bom, en je bent heel graag buiten. Lekker rondcrossen met je loopauto, klimmen en glijen vanuit je speelhuisje en de zandbak daar zit je heel graag in! Dan hebben we ook nog een puntje wat jij heel erg graag doet. Zorgen voor mensen. Wanneer iemand even niet snel genoeg iets gedronken heeft sta jij klaar met het glas. Is het glas leeg? Haast jij je naar de koelkast om nieuw drinken te pakken. Eten? Bij jou kom je niks tekort. Als je vind dat papa of mama te weinig eet vertel je dat heel subtiel door meer te zeggen. Oftewel papa en mama dat was nog niet genoeg. Je houd het allemaal in de gaten en word er echt heel blij van als iemand volgens jou genoeg gedronken of gegeten heeft.

Lieve Wout,

Ik hoop dat jij een hele fijne verjaardag mag hebben. Papa en mama zullen daar alles aan doen. Blijf vooral jezelf zo lekker ontwikkelen vriendje. Je bent een geweldig mannetje ! We zijn heel benieuwd hoe jij je komend jaar verder zal gaan ontwikkelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.