Mijn bevallingsverhaal van Juul

Juul is alweer ruim 11 weken bij ons dus leek het mij toch eens tijd om mijn Bevallingsverhaal te schrijven. Ik deel met jullie mijn ervaring en hoe het allemaal verlopen is. Mochten jullie ook nog nieuwsgierig zijn naar het Bevallingsverhaal van Wout, klik dan hier.

Even een kleine mededeling vooraf. Ik schrijf dit niet om iemand te kwetsen of iets dergelijks. Ik schrijf dit omdat ik graag mijn verhaal aan jullie vertel. Ik ben me er ook zéér zeker van bewust dat niet iedereen zo’n goede en spoedige bevalling heeft zoals ik dat heb gehad. Ik ben hier dan ook enorm dankbaar voor.

Toen wij voor de termijnecho bij de verloskundige kwamen werd ons verteld dat de uitgerekende datum 31 december 2018 zou zijn. Natuurlijk is dit maar een indicatie en heb je er nooit echt vat op wanneer een bevalling zich meld.

Het begon zondagnacht 30 december met wat licht gerommel in mijn buik. Niks zorgelijks maar wel met het idee van vandaag zou de baby nog wel eens geboren kunnen worden. Uit voorzorg belde we in de ochtend dan ook de ouders van Sander op of ze Wout wouden komen halen. Zo hadden we nog wat rust en hadden we in ieder geval geen omkijken naar Wout mocht het echt doorzetten.

De hele dag bleef het eigenlijk heel rustig met heel af en toe een krampje. Wederom niks aparts. Ik begon dan ook te twijfelen of het wel echt door ging zetten. Om onze tijd door te komen puzzelde we wat en ging Sander nog even naar een verjaardag. We besloten samen lekker sushi ( uiteraard zwangerproof) te bestellen aangezien het er toch niet op leek dat de kleine zich snel zou gaan melden. Om 17.00 uur deed ik de bestelling de deur uit. Wat we toen nog niet wisten was dat om 18.00 ineens de weeën op kwamen zetten nog niks aparts maar wel wat pijnlijker. Toen om 18.30 de weeën wel heel vlug en heftig kwamen besloten we dat het tijd was om te gaan timen. Er zat nog 1 keer 5 minuten tussen de weeën en meteen sprong ik over op 2 a 3 minuten en dan een dikke 1.5 minuut lang. De app gaf dan ook meteen melding dat we de verloskundige moesten gaan bellen of naar het ziekenhuis moesten gaan. Sander heeft gebeld en binnen een kwartier stond Hilde bij ons aan de deur. Net voordat Hilde er was werd de sushi geleverd. Ik kon niks eten omdat ik me zo op de weeën aan het focussen was.

Toen Hilde om 18.45 uur binnenkwam zag ze al meteen dat het menens was. Ze vroeg waar ik wou bevallen, beneden op de bank waar ik lag of in bed. Mijn keuze ging uit naar bed. Ze vluchtte zich naar boven om alles klaar te maken en ik kwam zodra mijn wee voorbij was ook richting bed. Eenmaal boven op bed constateerde Hilde al 8 cm! Precies hetzelfde als bij Wout was mijn reactie. En ik was zo bang dat het tegen zou vallen. Dat heb ik haar ook nog gezegd voordat ze ging voelen naar de ontsluiting. Dit kon gewoon niet net ze goed en snel gaan als de bevalling van Wout, er moest toch wel iets tegenzitten? Ik was dan dit keer ook veel banger voor de bevalling om complicaties te krijgen.

Hilde ging na het controleren van mijn ontsluiting als een gek te werk om alles klaar te leggen. Ze had op dat moment al in de gaten dat dit een hele vlugge bevalling zou gaan worden. Ze belde nadat alles klaar lag meteen naar de kraamzorg instantie dat ze nu iemand moesten sturen en zo snel mogelijk omdat dit niet lang ging duren.

Toen kwam het moment dat ik het echt niet meer tegen kon houden. Mijn lichaam nam het over en ik bleek dan ook al op 10 cm te zitten. Langzaam mocht ik mee gaan persen. Na 2 persweeën was het hoofdje er al. Ik kreeg even rust, maar voordat ik het wist vloog Juul er letterlijk uit bij Hilde en Sander in de handen. Dit was zo’n raar maar bijzonder moment! Mijn lichaam kreeg ineens een perswee waarvan ik hem totaal niet aan voelde komen. Hierdoor kreeg ik het dan ook zo ontzettend bewust mee hoe Juul om 19.16 uur ter wereld kwam. Om 19.30 uur arriveerde de kraamzorg. Helaas was ze net te laat voor de bevalling maar kon ze wel nog meehelpen met de controles .

Wat we meteen zagen was dat Juul precies onze Wout was. Echt 2 druppels water. Ook zagen we dat Juul wel erg dun was. Wout was 48 cm en woog 3080 gram. Juul was 48 cm en woog 2760 gram. Helaas was dit te licht en moesten we alsnog naar het ziekenhuis om een nachtje te blijven. We kregen gelukkig wel eerst even de kans om bij te komen, te knuffelen met Juul en geloof het of niet om sushi te eten! Ik had zo’n ontzettende honger door de bevalling dat ik onder de controles van Juul rustig in bed met een bakje sushi toe zat te kijken haha.

Toen ik opgelapt was en Juul nagekeken konden we even rustig videobellen met opa, oma en Wout om hun kleinkind en broertje te laten zien. moesten we wel echt vaart gaan maken naar het ziekenhuis. Juul koelde heel hard af en moest even de couveuse in om op te warmen. Dit is gelukkig maar een kwartiertje nodig geweest. In het ziekenhuis werd verder nog het glucosegehalte van Juul in de gaten gehouden. Dit omdat hij dus te licht was bij de geboorte. Gelukkig was alles goed en mochten we maandag 31 december om 9.00 uur alweer lekker naar huis.

Om half 11 kwamen opa en oma met Wout. Wat was dat mooi de eerste ontmoeting met zijn broertje!

Wat ik van tevoren nooit had durven verwachten was dat ik na een bevalling van Wout die 3.5 uur duurde nu na 1.5 uur klaar zou zijn. Ik besef me echt heel goed hoeveel geluk ik heb gehad. Mijn zwangerschappen waren wat dat betreft heftiger als mijn bevallingen.

De verloskundige moest toen ze ging achteraf wel echt heel erg lachen dat ik net na de bevalling gewoon rustig sushi ging zitten eten. Ze herinnert zich mijn bevalling dan ook als de ‘sushi bevalling’ haha. De sushi heeft er net zolang over gedaan om bij ons te komen als Juul dat deed.

Dit was mijn Bevallingsverhaal van Juul. Met dit verhaal sluit ik dan ook de bijzondere zwangerschapsperiode helemaal af.

Juul Maas | 30 December 2018 |

2760 gram | 48 cm.

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.