Zelfverzekerd zijn, wat is dat?

Misschien denk je nu bij jezelf hoezo weet jij niet wat zelfverzekerd zijn is? Ik zal je verklappen dat ik dat zeker wel weet. Maar waarom dan deze titel? Omdat bij mij de zelfverzekerdheid héél ver te zoeken is.

Soms zie ik vrouwen waarvan ik bij mezelf denk, wauw was ik maar net zo zeker van mezelf als dat jij bent. Misschien klinkt dat heel gek hoor maar wat zou ik graag wat zekerder van mezelf willen zijn. Altijd jezelf overal over alles afvragen of het wel goed genoeg is zo. Of je niet onder doet voor anderen, en wat een ander wel niet zal vinden van wat en hoe je het doet. Heel vermoeiend kan ik je vertellen maar wel hoe ik helaas in elkaar zit. Ik zal een paar voorbeelden noemen.

Naar een onbekend iemand of een bedrijf/instantie bellen.

Nu denk je vast stel je niet aan. Maar echt, ik heb hier heel veel moeite mee. Sowieso heb ik al een hekel aan bellen. Er gaat bij mij zoveel door mijn hoofd op het moment dat ik dan moet gaan bellen. Ik heb zo’n gesprek in mijn hoofd al helemaal voorbereid en al 10x gevoerd bij wijze van. Je zou zeggen dan kan er toch niks mis gaan? Nou ik vertel je, ik word super ongemakkelijk en klap heel snel dicht aan de telefoon. Ik heb echt iemand nodig die dan het gesprek op gang houd. Verschrikkelijk vind ik dat.

Angst in grote druktes.

Deze is echt zo lastig. Ik hou er totaal niet van om in grote druktes te zijn. Ik klap dicht en ga het liefst in mijn uppie in een hoekje zitten. Maar echt. Ik voel me constant bekeken en heb dat het idee dat mensen van alles van me denken en vinden en dan negatief zeg maar. Ik kan dit uiteraard niet voor iemand invullen maar dat doe ik dan wel. Heel achterlijk maar ik kan er niks aan doen. En ja, ik zou graag willen dat ik kon zeggen boeien wat jij ervan vind ik doe mijn eigen ding maar helaas, ook hier gaat die vlieger niet op.

Over mijn uiterlijk.

En dit is een hele lastige. Je kunt er namelijk niks aan doen hoe je eruit ziet. Dit is gewoon hoe het is. Nou heb ik van mezelf een hele moeilijke slechte huid in mijn gezicht. Met name het gebied rondom mijn neus is bijna het hele jaar gewoon kapot. Lees als in korstjes en schilfers. Ik voel me daardoor echt lelijk. Wanneer iemand je aankijkt denk je bij jezelf dat iemand alleen dat ziet en niet de persoon erachter. Nou is dat niet het enige probleem hoor. Ook hier ga ik me weer vergelijken met andere vrouwen en dan heb je altijd wel iets wat je aan te merken hebt aan jezelf.

Over de opvoeding van de kindjes

Doe ik het allemaal wel goed? Ik kan met heel mijn hart zeggen dat ik echt mijn best doe mijn kindjes juiste normen en waarden mee te geven. Ik heb een hekel aan pesten en gemeen zijn. Nou zit wout echt in een fase van duwen en slaan. Zo verschrikkelijk. Ik word dan ook zo onzeker als er iemand bij is als hij dit doet en ik hem dan in de hoek zet na een waarschuwing. Wat zal diegene wel niet over mij denken? Ja hoor, daar komen alle slechte scenario’s in mijn hoofd weer aan.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Bij ieder ding denk en voel ik wel iets. Ik word er gek van.

Daarom heb ik voor mezelf besloten binnenkort eens helemaal alleen op pad te gaan. Ik ga naar een meet&greet bij iemand die ik al heel lang volg op haar blog. Helemaal alleen tussen onbekende vrouwen. Ik vind het zo eng. Maar denk dat het heel erg goed voor me zal zijn. Ik hoop oprecht dat het me iets meegeeft waar ik weer wat zekerder door word.

Ben jij ook zo onzeker van jezelf of herken je jezelf totaal niet in mijn verhaal?

4 Comments

 1. Aan de ene kant herken ik me in je verhaal, maar aan de andere kant weer niet. Ik ben erg onzeker heb ook telefoonangst haha en ook wel een soort angst om te falen. Toch ben ik ook erg zeker van sommige dingen. Ik woon in het buitenland en ben daar ook zo nu en dan alleen met de kinderen. Dan moet ik alles zelf regelen als er wat is in een land waar bijna niemand Engels spreekt. Aan de opvoeding van mijn kinderen twijfel ik niet. Als het voor mij goed voelt dan is het voor mij ook goed. En of dat goed of slecht is weet ik niet.
  Wat je bedoeld met je uiterlijk snap ik je. Mijn man heeft artritis psoriasis met grote plekken op zijn onderbenen. Hij bedekt ze het liefst om reacties te voorkomen. mensen kunnen zo gemeen zijn tegen elkaar.
  Onthou dat je goed bent zoals je bent! Ik vind het dapper dat je erover geschreven hebt! Fijn weekend liefs Andrea

  Like

  1. Wat een lieve reactie Andrea. En wat lastig dat bijna niemand Engels spreekt in het land waar je woont. Dat maakt het nog lastiger en de angst om te falen misschien nog wel groter daardoor. En wat betreft de kindjes denk ik dat iedere moeder doet waarvan zij denkt dat dat het beste werkt voor haar kind. Alleen mensen kunnen tegenwoordig zó ontzettend gemeen zijn dat dat me ontzettend onzeker maakt. Ik trek me zo’n dingen veel te veel aan. Zou willen dat ik het een beetje los zou kunnen laten.. Jij ook een heel fijn weekend!

   Like

 2. Wow zusje ik wist niet dat je er zo erg mee zat. Tuurlijk heb ik dat met sommige dingen ook wel maar idd dan denk ik bij mezelf daar heb ik schijt aan. Ik hoop dat de meet en greet een beetje gaat helpen voor je. En ik wil je even zeggen meid er is echt niks met jou waar je je zo onzeker over hoeft te voelen want je bent echt een top wijf. Liefs x je zus

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.