Hoe reageert Wout op Juul?

Hallo lieve lezers!

Vandaag wil ik jullie een stukje vertellen over hoe Wout reageert op zijn ‘taak’ als grote broer. Er veranderd namelijk niet alleen voor ons heel veel, maar ook stiekem heel veel voor Wout.

Aandacht

Het allereerste, en misschien wel het heftigste puntje is aandacht. Voor iedereen denk ik ook wel bekend en voor de hand liggend. Maar ook hier moet Wout zijn aandacht delen nu hij niet meer alleen is. Gelukkig pakt hij dit heel goed op en gaat het over het algemeen heel goed. En ja, natuurlijk heeft hij zijn ‘streken’. Vooral wanneer ik Juul aan het voeden ben weet hij dat hij vrij spel heeft. Maar als dit alles is neem ik dat graag voor lief.

Verder proberen we echt onze momentjes met Wout in te plannen. Na het eten even samen met zijn drieën liedjes en filmpjes op YouTube kijken en samen dansen. Dit vind hij geweldig en dat is echt zijn momentje. Ook proberen we in het weekend Wout meer aandacht te geven. Sander is dan namelijk ook thuis waardoor ik er niet alleen voor sta en Wout tijdens de voedingen wél aandacht kan krijgen. Ook proberen we dan leuke dingen te gaan doen zoals samen wandelen want dat vind ie geweldig, naar een binnenspeeltuin gaan of gewoon lekker thuis spelen, verven, kleien, koken. Hij vind het allemaal even leuk!

Zorgen

Nu denk je misschien zorgen? Hoezo heeft Wout daar iets mee te maken? Heel simpel, Wout is een kindje wat heel graag voor iedereen zorgt. Ja echt waar. Drink je even niet omdat je bezig bent? Geen probleem Wout komt het brengen en wijst je er even op dat je een slokje moet nemen. Heel lief en subtiel en zonder woorden haha. Dit doet hij overigens bij iedereen. Begint Juul te huilen? Dan is grote broer Wout er als een speer om naar zijn speentje te zoeken en deze aan mama te overhandigen om aan Juul te geven. Verschoon ik Juul zijn luier komt Wout erbij om te kijken of ik het allemaal wel goed doe en om vervolgens zelf nog even Juul zijn neusje te poetsen want er zou maar ergens een stukje snot zitten haha. Heeft Juul gespuugd, pakt Wout het spuugdoekje om Juul zijn mondje te poetsen. Dit doet ie overigens ook zelf meteen maar even haha.

Ja mensen, de taak als grote broer is hier serieuze business en word grondig en vol trots uitgevoerd.

Geduld hebben

Ja dit puntje heeft hij echt even moeten leren. En soms nog. Want hoe leg je een dreumes uit dat hij heel even moet wachten tot mama klaar is met voeden? Ja ik zeg het hem wel maar echt snappen doet hij dit nog niet. En dat komt, daar ben ik heilig van overtuigd maar dat heeft even tijd nodig. Ik kan nou eenmaal niet Juul voeden en Wout zijn eten maken, speelgoed pakken of net wat hij op dat moment wil. Dit gaat gewoon niet. Maargoed, naarmate de tijd verstrekt gaat dit langzaamaan steeds beter.

Van tevoren weet je natuurlijk dat als er een tweede kindje in het gezin bij komt dat je tegen deze punten aan gaat lopen. Het is alleen even afwachten hoe het zich allemaal een plek geeft in je gezin. Gelukkig pakt het bij ons tot nu toe allemaal heel goed uit en is Wout een superlieve grote broer waardoor wij volle bak kunnen genieten van onze mannen.

Wel ben ik eens benieuwd hoe dit bij jullie verliep. Liepen jullie ergens tegenaan of ging het eigenlijk ook al vanaf het begin af aan gewoon goed samen?

Hopelijk vonden jullie het weer leuk om mijn blog te lezen. Tot de volgende keer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.