Borstvoeding, hoe gaat dat deze keer?

Goedemorgen lieve mensen! Toen Wout geboren was heb ik er al eens een blog over geschreven. Borstvoeding. Bij Wout was dit 1 groot drama. Mocht je die blog nog niet gelezen hebben kan dat hier mocht je dat nog willen.

Maar hoe gaat het nou bij Juul met de borstvoeding? Dat ga ik jullie vandaag vertellen. Het is namelijk zo dat ik door mijn eerdere ‘borstvoedings ervaring’ van maar liefst 3 weken, ontzettend bang was om nog eens een poging tot borstvoeding te doen. Toch heb ik op het allerlaatste moment besloten het toch te gaan doen. Overigens wel met in mijn achterhoofd dat ik niet weer zo’n strijd ga voeren als dat het bij Wout was. Dit heb ik vooraf ook met Sander besproken. Hij vond vooral dat ik moest doen wat voor mij het beste voelde. Maar zo had ik voor mijn gevoel wel een stok achter de deur die mij kon helpen met mijn beslissingen. Mocht ik weer de fout ingaan door tot het gaatje door te blijven bijten kon Sander er de rem op gooien. Ook heb ik met de kraamzorg héél goed besproken wat ik wel en niet wou doen en tot hoever ik wou gaan. Gelukkig was ze heel begripvol hierin en heeft ze me super goed begeleid.

Maargoed, dat wil niet zeggen dat het maar allemaal vanzelfsprekend goed gaat natuurlijk.

Ik mag deze keer het geluk hebben dat de borstvoeding wél heel goed gaat. Ik ben nu zelfs al bijna 6 weken onderweg! En stiekem ben ik daar super trots op! En nee, ik ben totaal niet tegen kunstvoeding. Ik vind het een super goede uitkomst zelfs. Bij wout kon ik niet zonder namelijk dus nee ik ben niet van de moedermaffia die hier oordelen over heeft!

Ja, er zitten soms momenten bij dat mijn tepels zo gevoelig zijn dat ik met aanleggen even flink moet tanden bijten. Dit komt door het kolven ben ik achter gekomen. Dit doe ik nu dan ook even alleen als het echt nodig is. Hiervoor wil ik persoonlijk nog even met een lactatie deskundige contact opnemen zodat zij mij hiermee op weg kan helpen zodat ik het voeden als ik weer moet werken gewoon voort kan zetten.

Voor nu gaat de borstvoeding dus super goed. Op 1 flesje kunstvoeding na die die heeft gekregen toen hij net geboren was heb ik alle voedingen nog helemaal zelf live kunnen geven. Voorlopig hoop ik hier echt nog even van te mogen genieten. Ik hoop dan ook echt dat het wanneer ik weer moet werken ook goed lukt met kolven en dit dus geen roet in het eten gaat gooien. Maar dat zal de tijd ons leren.

Hoe lang ik Juul borstvoeding wil blijven geven durf ik nu nog niet te zeggen. Maar voorlopig wil ik er nog absoluut niet mee stoppen!

Zo zie je maar weer dat het per kindje zó ontzettend verschillend kan zijn hoe de voedingen gaan. En adviseer ik als ze het mij vragen wanneer ze twijfelen het gewoon te proberen. Stoppen kan altijd nog.

Heb jij ook borstvoeding gegeven? Hoe ging dit bij jou?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.