Goede voornemens, doe jij eraan?

Goedemorgen! Vandaag een blogje over iets wat eigenlijk iedereen wel heel bekend in de oren klinkt. De welbekende ‘goede voornemens’. Nu het einde van het jaar bijna in zicht is, ben ik weleens benieuwd hoe jullie hierin staan.

Tja, goede voornemens. Jaar in jaar uit heb ik eraan meegedaan. En dan bloedfanatiek beginnen maar na de eerste 2 weken, hooguit maand, we keihard op je bek gaan en falen. Dat is wat ik met goede voornemens heb. Ik doe er dan ook niet aan mee. Ik heb maar 1 goed voornemen en dat is om in 2019 een goede moeder te zijn voor onze mannen. Maar dat is geen voornemen vind ik persoonlijk. Dit is iets wat in je zit en waar je altijd keihard voor zal knokken welke tijd van het jaar ook. 

Nee nogmaals ik doe er niet aan. Vroeger had ik altijd wel een van de meest voorkomende voornemens. Ik zal ze eens voor je opnoemen. 

  • Stoppen met roken. Dit mislukte altijd kneiterhard. Want ja, zoiets moet je gewoon achter staan en het niet maar doen omdat het nieuwe jaar begint. Uiteindelijk ben ik wél gestopt in Januari, maar niet met een voornemen haha. Ik werd toen zó ontzettend ziek en benauwd dat ik geen sigaret kon zien. Na 1 week flink ziek geweest te zijn had ik er gewoon geen behoefte aan en heeft dat uiteindelijk geleid tot waar ik nu ben. Een rookvrij bestaan voor mij en daar ben ik heel trots op. Het maakt uiteindelijk niet uit hoe je het doet, maar als het dan gelukt is voelt dat wel heel lekker! 14 Januari 2013 ben ik uiteindelijk gestopt. Alweer zo goed als 6 hele jaren!
  • Dan het welbekende afvalverhaal. Hierin ben ik nog nooit verder gekomen als 1 week. Het gaat dan telkens door de weeks heel goed. En dan is daar het weekend.. Yep, dat ding waarin wij menen altijd maar lekkere dingen naar binnen te mogen werken aangezien je doordeweeks al zo’n drukke week hebt gehad. Daar ging ik iedere keer gewoon weerde fout in. Ik heb dan ook besloten ook hierin maar geen goede voornemens meer te hebben. Ik laat het maar gewoon gaan zoals het is en daar doen we het mee. Misschien kom ik ooit op dat punt dat ik ergens iets van discipline leer kennen en het me wel lukt. Maar voor nu is dat gewoon niet aan de orde.
  • Dan komen we op het volgende puntje, gezonder eten. Niet perse om af te vallen. Maar wel om gewoon is niet zo’n vette troep naar binnen te werken. Het is zo gemakkelijk in het weekend altijd maar gewoon eten te bestellen onder het mom van ik heb geen zin om te koken. Ja dit was ook weer z’n grote faalactie. Ik moet zeggen dat we dit eerst echt heel vaak deden maar nu we kinderen hebben word dit wel echt aanzienlijk minder. Ik vind gewoon niet dat Wout zo ongezond hoeft te eten. Hierdoor heb ik al een vele betere stok achter de deur als een voornemen waarin ik op voorhand toch al ga falen. Wout heeft dat wel echt veranderd bij ons. En nee, ik zeg niet dat we nooit niks meer afhalen, maar wel aanzienlijk minder!

Dat zijn eigenlijk 3 van de meest voorkomende voornemens die ik altijd had en waar ik glansrijk in faalde. Vandaar dat ik heel dat voornemen gedoe maar gewoon laat voor wat het is en er  geen aandacht meer aan besteed. Ik laat 2019 gewoon op me afkomen en zie vanzelf wel wat er allemaal op mijn pad komt. Ik hoop vooral gewoon heel veel geluk in ons gezin en hele mooie fijne momenten samen. Dan is voor mij 2019 een gezegend jaar!

Ik wil nog wel even vermelden dat dit mijn persoonlijke mening is. Natuurlijk snap ik het ook als mensen wél aan goede voornemens doen. Ieder is uiteraard vrij in zijn/haar eigen keuzes. 

Hoe kijk jij tegen de welbekende goede voornemens aan? Vind jij het ook allemaal maar gewoon een beetje onzin of doe je er trouw aan mee? 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.