Het geboorteplan, heb je die nodig??

Hallo allemaal!

Vandaag een blog over het geboorteplan. Ja dat stukje wat je maakt voordat je gaat bevallen. Hierin zet je jou wensen en gedachtes bij de bevalling. Dit zodat de verloskundige en de kraamzorg er rekening mee kunnen houden bij de bevalling. Wanneer je in het ziekenhuis bevalt is het uiteraard ook een handig ding voor de gynaecoloog.

Waarom schrijf ik hier een blog over? Nou ik vraag me af of je zo’n geboorteplan wel écht nodig hebt? Ik heb er bij Wout een gemaakt en nu ook weer netjes hoor. Maar bij Wout is er tijdens de bevalling totaal niet naar gekeken. Nog niet eens om gevraagd. Dus heeft het dan wel zin? Ik heb dan toch niks in te brengen zou je denken?

Achteraf snap ik misschien ook wel dat er totaal geen tijd voor geweest is bij Wout. Ik had namelijk op het moment dat de verloskundige kwam al ruim 8 cm ontsluiting waardoor ze halsoverkop alles klaar moest gaan maken, en de kraamzorg moest bellen. Dus ja, ergens snap ik heel goed dat er geen tijd voor geweest is. Maar is dat dan dit keer wel? Word er dan dit keer wel naar gekeken en rekening mee gehouden wat ik graag wil? 

Gelukkig zijn er bij Wout totaal geen vervelende ervaringen geweest met grote verschillen in mijn geboorte plan hoor. Maar toch heb ik me er wel even een soort van ‘druk’ om gemaakt. Je weet wel van die ‘wat als’ momentjes.. Helemaal overbodig i know. Maar hey, nobody’s perfect. 

Al met al heb ik ook nu gewoon weer netjes een geboorteplan gemaakt. En heb ik hem dit keer niet alleen in mijn vluchttas gedaan maar ook in mijn kraampakket. Zo heeft de verloskundige hem altijd bij de hand of komt ze hem tegen wanneer ze de spulletjes voor de bevalling klaar gaat maken. 

Ik ben benieuwd wat het dit keer gaat brengen. We laten het maar gewoon op ons af komen en ik hoop maar gewoon vooral heel erg dat ik net zo’n fijne en snelle bevalling als bij Wout mag hebben. Dan komen we er weer heel goed vanaf. 

Heb jij wel iets aan jou geboorteplan gehad?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.