Waar ik wil bevallen?

Goedemorgen allemaal, 

Vandaag een blogje over waar ik graag wil bevallen. Deze vraag komt namelijk nogal met regelmaat op me af dus besloot ik hier vandaag maar een blog over te tikken zodat het duidelijk is wat ik graag wil.

En eerlijk is eerlijk. Ik weet het nog niet haha. Lekker vaag antwoord hé? Ik zal hem even toelichten. Bij Wout was ik er namelijk heel stellig in. Ik wil in het ziekenhuis bevallen niet anders. De angst dat er van alles mis kon gaan was zo groot dat ik maar gewoon daar wou zijn voor het geval dat. Alleen besloot Wout anders en ben ik onverwacht thuis bevallen omdat mijn bevalling zo ontzettend snel ging. 

Achteraf ben ik zo blij dat ik thuis bevallen ben. Het was heel fijn gewoon in mijn eigen vertrouwde omgeving te zijn. Ik heb vanaf het moment dat de verloskundige aangaf dat ze het makkelijk aandurfde thuis omdat het er goed uitzag en we eigenlijk ook geen keuze meer hadden geen seconde angst gehad dat het fout zou gaan. Natuurlijk kan er na de bevalling nog van alles misgaan maar daar ben je op dat moment helemaal niet mee bezig. Het enige wat je denkt is dat dat kind eruit moet haha. 

Maar nu zit ik dus wél echt in twijfel. Mijn verstand zegt namelijk nog steeds ga naar het ziekenhuis. Terwijl mijn gevoel heel erg zegt dat ik graag thuis beval. Dit omdat dat bij Wout zo goed bevallen (lekkere woordgrap ook) is. Het hele idee van daarna niet meer in de auto te hoeven met een kleine baby en een lichaam die net kneiter hard gewerkt heeft dat wondertje op de wereld te zetten en daardoor wat enige mankementjes met zich meebrengt vind ik toch wel een heel fijn ding zeg maar. En dan nog niet te spreken over in de auto zitten met een weeënstorm. Want ja, die had ik bij Wout een hele erge. 

Dit maakt voor mij dan ook écht dat de beslissing voor nu onmogelijk is. Mijn hoofd en gevoel zitten niet op 1 lijn hierin. Ik denk dat ik het maar gewoon op me af laat komen en op het moment zelf beslis wat we ermee doen. Ik kan me er nu heel druk om gaan maken maar wie weet heb ik wederom geen keuze. Stiekem hoop ik op thuis maar het kan zomaar anders zijn. We gaan zien wat de bevalling ons op het pad gaat brengen.

Vond jij het ook zo’n lastige beslissing waar je ging bevallen?

4 Comments

  1. Ja mijn gevoel begint ook steeds meer naar thuis te neigen. Dit voelde bij Wout achteraf zó goed. Maar we gaan zien wat de tijd ons brengt😊

   Like

 1. Ik zou je adviseren om te luisteren naar je gevoel! Je zal het namelijk ook op tijd aanvoelen als er iets niet pluis is en je je toch prettiger voelt als je naar het ziekenhuis zou gaan.

  Like

  1. Dat gaan we zeker doen. En anders hebben we altijd de verloskundige nog die wel weet wanneer het wel/niet verantwoord is natuurlijk 😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.