Wanneer de zwangere tijd écht bijna achter de rug is..

Hallo allemaal! 

Het is dan écht bijna zover. Ik ben inmiddels de 37 weken gepasseerd in mijn zwangerschap. Dat wil zeggen dat ons kleine wondertje ‘af’ is en geboren mag worden. Dat wil ook zeggen dat we weer bijna een fase af kunnen sluiten. En dan bedoel ik ook écht afsluiten.  

Ik heb er eerder al geen geheim van gemaakt dat Sander en ik de wens hadden om 2 kindjes op de wereld te mogen zetten. Gelukkig is dat ons gegeven en zijn wij hier enorm mee gezegend. Nu komt de tijd dat we bijna afstand kunnen gaan doen van de zwangerschapsfases. Daarmee bedoel ik de zwangerschap van Wout en deze zwangerschap. Zoals ik al zei ben ik namelijk bijna op het einde van mijn zwangerschap en was dit ook écht de laatste keer. En heel eerlijk ben ik hier ontzettend blij mee. Mijn lichaam heeft het momenteel gewoon écht zwaar. Ofja, eigenlijk vooral mijn rug. Verder begin ik ook steeds vaker mijn benen en bekken te voelen en heb ik veel last van mijn buik. Allemaal niet gek die kwaaltjes op het einde hoor, maar dit zijn dus wel echt van die dingen die ik totaal niet ga missen. Ook dat heb ik volgens mij nooit echt verzwegen dat mijn lichaam gewoon niet perse gemaakt is om zwanger te zijn. Dus in al die opzichten heb ik er dikke vrede mee dat ik dadelijk nooit meer zwanger hoef te zijn. 

Nu komt er ook het moment dat ik dus langzaamaan afstand kan gaan doen van spullen die ik dadelijk niet meer nodig heb. Bijvoorbeeld mijn zwangerschapskleding kan allemaal de deur uit. Ik kan hiervoor weer leuke nieuwe kleding aanschaffen wat ook hard nodig is maar waar ik wel mee gewacht heb omdat ik wist dat ik nog eens zwanger zou worden.  Verder kunnen er dadelijk ook spulletjes van de kindjes langzaamaan het huis uit. Denk hieraan aan de échte babyspulletjes die je alleen als ze heel mini zijn gebruikt en de kleertjes die dadelijk niet meer gaan passen kunnen langzaamaan ook verkocht gaan worden. 

Allemaal fases die afgesloten gaan worden. Ergens vind ik het wel spannend om spulletjes van de kindjes weg te moeten gaan doen. Ik weet dat ik dat van Wout namelijk nog helemaal niet heb gedaan omdat ik dit nog niet kon. Ik was er nog niet aan toe. Maar moet ik wel toegeven dat ik toen natuurlijk ook wel in mijn achterhoofd had dat we ooit nog voor een tweede kindje wouden gaan. En aangezien ik nu voor mezelf gewoon heel duidelijk weet dat ik écht geen kindjes meer wil, heb ik er denk ik ook veel minder moeite mee en zelfs vrede met het idee dat ik er iemand anders vast nog wel blij mee kan maken.

En zo sluiten we alweer bijna verschillende fases af. Nog heel eventjes genieten van mijn zwangerschap en de tijd die ik nu nog met Wout alleen heb en dan gaan we voor de laatste keer de babyfase in! Hopelijk mag dit allemaal net zo goed gaan als bij Wout. 

Hebben jullie moeite gehad met het afsluiten van bepaalde fases of hadden jullie er ook wel vrede mee omdat het gewoon goed was zo?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.