Zwangerschapsupdate maand 8

Hallo allemaal!

Vandaag kan ik jullie alweer vertellen over hoe maand 8 van de zwangerschap verlopen is. Het was een drukke maand met veel verjaardagen op de planning. Dit merkte ik dan ook wel lichamelijk heel erg. Ik ga jullie meenemen.

maand 8 zwangerschap

De laatste controles bij de verloskundige zijn steeds goedgekeurd. Mijn bloeddruk is eindelijk wat hoger waardoor ik ook minder duizelig ben. Dit is écht heel fijn moet ik toegeven. Verder draait en beweegd de kleine man heel goed en is hij al aan het indalen en zit hij al vast in mijn bekken. Helemaal goed tot nu toe dus.

Veranderingen

Ik merk dat ik het stiekem ontzettend spannend vind worden nu ik langzaamaan de laatste maand in ga. Dit omdat Wout me momenteel zó ontzettend aan het uitproberen is en iedere keer tot het uiterste probeert te gaan. Hopelijk valt dit dadelijk allemaal gewoon lekker op zijn plek en word Wout ook weer wat rustiger.

Zweetaanvallen. Oh die heb ik sinds deze maand heel erg. Ik word dan benauwd en het zweet breekt me aan alle kanten uit. Ik weet dan ook echt even niet waar ik het moet gaan zoeken. Het liefst zou ik even in een ijskast gaan zitten ofzo haha. Vaak loop ik even naar buiten of probeer ik rustig te gaan zitten wanneer dit naar buiten gaan niet mogelijk is. Moet iets toch haha.

Verder ben ik ook nog steeds heel vermoeid. Ik ben bang dat dat ook gewoon niet over zal gaan deze zwangerschap. Het is natuurlijk ook allemaal een stuk vermoeiender en zwaarder als in de zwangerschap van Wout. Logisch ook nu er een kleine puberende dreumes rondrent.

Veel dorst heb ik ook nog steeds. Dit hangt ook samen met die hitte aanvallen natuurlijk. Je gaat dan vanzelf veel water drinken tussendoor. Maar goed, dat vocht zal toch wel nodig zijn anders geeft je lichaam dit niet aan.

Mijn eetlust is zoals hij nog nooit is geweest. Wow mensen wat kan ik tijdens het avondeten goed eten. Maar dan ook echt bizar goed. Opzich niks mis mee als we het overdag goed in de gaten houden met wat we naar binnen werken. Maar wow gewoon haha.

Wat ik dit keer wel heb en bij Wout niet had is het gevoel dat mijn buik zo vol zit. En ja ik hoor vele van jullie nu denken: Ja duh, er zit een kind in. Maar dat bedoel ik niet. Ik snap dat hij daardoor vol zit. Maar ik bedoel de ruimte. Waar Wout gewoon nog rustig zijn ding deed heb ik nu continue een kind onder mijn ribben zitten en op mijn blaas hangen. Niet perse heel fijn zal ik zeggen. De verloskundige heeft dit nog even nagemeten en er blijkt niks aan de hand gelukkig. Waar ik bang was voor een grote baby, is het vooral gewoon dat meneer graag de ruimte goed benut. Wout zat gewoon wat compacter in mijn buik maar qua grootte is er niks aparts aan de hand.

Dit waren eigenlijk wel een beetje alle veranderingen die ik nu heel erg gemerkt heb. Ik zal ze nog even makkelijker opschrijven voor je.

– Ontzettend spannend de aankomende tijd.
– Zweetaanvallen
– Vermoeidheid
– Veel dorst
– Meer eetlust in de avond
– Een vol buikgevoel

Nou dan was hem dit weer voor deze maand. Ik ben benieuwd wat maand 9 nog allemaal teweeg gaat brengen. Word het een kerstkindje? Een nieuwjaarskindje? Of gewoon ergens tussenin of misschien wel gewoon ervoor of erna? We gaan het allemaal beleven. Wij wachten vol spanning af wanneer de kleine man zich zal gaan melden.

35 weken en 4 dagen zwanger…

Ik hoop dat jullie hem weer leuk vonden om te lezen.

20180716_195634191337489.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.