Hoe wij onze bruiloft geregeld hebben.

Hallo allemaal!

Vandaag nog een stukje over hoe wij onze bruiloft geregeld hebben. Ondertussen zijn wij alweer een paar maandjes gelukkig als man en vrouw. Daarom leek het me leuk met jullie te delen hoe wij onze bruiloft deden en waar wij de dingen geregeld hebben.

Allereerst moesten we natuurlijk de keuze maken of we groot of klein wilden gaan trouwen. Hierover hebben we best wel wat ‘discussies’ gehad. Ik wilde namelijk gewoon klein trouwen en Sander wilde heel graag een feest geven. En aangezien dat ook zijn werk is, begreep ik ergens ook wel dat hij wou laten zien wat hij allemaal kon. Het werd dus uiteindelijk een bruiloft met alles erop en eraan. Althans, zoals hij voor ons perfect was.

Dan heb je nog een heleboel dingen te regelen. Vandaag ga ik jullie vertellen waar wij dit hebben en gedaan en hoe wij dit hebben gedaan.

Getuiges

Dit waren onze beste vrienden. Sander vroeg de zijne, en ik vroeg mijn beste vriendinnen. Ik had het nooit anders gewild dan dat zij dit voor ons konden doen. Mijn keuze zou dus opnieuw weer bij hun terecht komen.

Ceremoniemeester(s)

Dit vonden wij écht een hele moeilijke. We hadden echt wel wat mensen in ons hoofd, maar besefte ook dat een ceremoniemeester veel te regelen heeft op zo’n dag en we niet wouden dat mensen die dichtbij ons stonden hierdoor momenten gingen missen. Toch gingen we voor de 2 beste vrienden ( ook de getuiges) van Sander. Hun vriendinnen hielpen ook super veel mee en dat was écht geweldig. Zij hebben van onze dag de meest fantastische dag weten te maken zonder dat wij ook maar ergens naar om hebben hoeven kijken. Alles was tot in de puntjes geregeld. We weten dan ook niet hoevaak en hoe we ze moeten bedanken voor zo’n groot gebaar!

Ambtenaar

Dit ging gewoon via de gemeente. Wij kozen een ambtenaar en zij gaven een akkoord en zetten alles in werking. Gewoon een standaard ding, maar zeker niet onbelangrijk. Zonder ambtenaar geen bruiloft!

Liedjes

Liedjes voor tijdens de ceremonie. Dit vonden wij best lastig. Want ja, wat is nou geschikt? Het liedje waarop papa mij wegbracht was voor ons best snel gekozen. Sander is een groot Andé Hazes fan, en waar ik dit totaal niet deel, vond ik dit nummer toch wel erg mooi. André Hazes – Wees zuinig op m’n meissie. Dan kregen we nog dat we een liedje moesten kiezen voor tijdens het tekenen. Hiervoor kregen we een lijstje van de ambtenaar om het ons wat makkelijker te maken met kiezen. Dit liedje werd uiteindelijk Guus Meeuwis – Ik ook van jou. En dan kregen we nog als laatste een liedje dat we moesten uitkiezen voor na de ceremonie. Hierop liepen we dan de ceremonie uit en konden we met zijn allen gaan toasten op de bruiloft. Dit liedje werd Niels Geusebroek – Year of summer. Dit waren een beetje de ‘belangrijke’ liedjes die we moesten opgeven.

Voor tijdens het diner hadden we gewoon bij spotify een lijst aangemaakt met liedjes die wel leuk vonden. Zo hoefde hier ook niemand naar om te kijken en kon iedereen rustig eten.

Kleding

Kleding is niet geheel onbelangrijk op je huwelijksdag. Het is namelijk wel fijn om er mooi bij te lopen in iets waar je je goed in voelt. Of dat nu in een jurk of pak is, of gewoon in een spijkerbroek. Dat is geheel persoonlijk. Die keuze is dan ook echt aan jezelf. Sander slaagde voor zijn pak bij van Tilburg in Nistelrode. Hier slaagde we ook voor Wout zijn kleding. Mijn jurk kocht ik bij Bruidssalon Marwie.

Ringen

De een wil échte trouwringen de ander hecht er niet perse heel veel waarde aan. Wij hangen er een beetje tussenin. Natuurlijk vinden wij het bijzonder een ring die ons in de echt verbonden heeft om onze vinger te dragen. Maar wij waren ook heel stellig in het feit dat we géén echt trouwringen wilden. Dit alleen al om het prijskaartje wat daaraan hangt. Wij vonden dit écht te gortig en gingen voor goedkopere ringen maar wel een setje. Hiervoor slaagden wij bij Verlinden in Sint Hubert.

Uitnodigingen

De uitnodigingen vond ik makkelijker dan ik verwacht had. Ik bestel eigenlijk altijd alles op dezelfde site. Gewoon omdat ik deze site fijn vind en ik weet dat hun service gewoon goed is. Ik bestelde er de geboortekaartjes van Wout, de uitnodigingen van de bruiloft en de aankomende geboortekaartjes ga ik ook weer hier bestellen. Ik heb het dan over hipdesign.

Fotograaf

Als fotograaf hadden wij géén professionele fotograaf. Dit omdat we dat gewoon niet normaal duur vonden en we iemand kennen die ondanks dat ze geen professionele fotograaf is, wél hele mooie foto’s maakt. We hebben bij haar de zwangerschapsshoot van Wout zijn zwangerschap laten doen. Ze maakte eerder al foto’s op het kraamfeest van Wout en vertrouwden haar nu onze bruiloft toe. Geen moment spijt van gehad! Ik heb het hierbij over Ingeborg.

Videograaf

Dit is voor iedereen persoonlijk. De een vind het onzin, de ander wil het heel graag. Ik viel onder de categorie ik wil dit heel graag. Puur omdat ik het ontzettend bijzonder vind een filmpje van onze dag te hebben. Het kost wat, maar je krijgt er zoveel voor terug! Wij hadden onze videograaf van Videodynamics!

Muziek

Dit is ook weer geheel persoonlijk. De een wil een dj, de ander gewoon een stickje, wij wouden een bandje. Wij kozen voor Connie en Ilse als band. Geen minuut spijt van gehad. Zij hebben onze bruiloft tot een geweldige avond gemaakt waarop er geen minuut niemand op de dansvloer gestaan heeft. De hele avond is er gefeest en gedanst, precies zoals wij dit wouden!

Kapster

Als kapster had ik uiteraard mijn zus gevraagd. Zij kent mijn haren tenslotte het allerbeste aangezien ze die al tig jaar knipt! Voor mij voelde het super fijn en vertrouwd en voor haar was het heel bijzonder dit voor haar zusje te kunnen doen. Ik heb het hierover Kim van Salon Looxs!

Nagelstyliste

Niet iedereen kiest hiervoor, ik wou wel graag nette nagels aangezien ik een nagelbijter ben. Ik liet mijn nagels doen in Haps bij Doretty.

Visagiste

Zelf ben ik niet super handig met make-up. Plus daarbij heb ik niet perse de juiste make-up die super goed blijft zitten en waterproof is voor de tranen zullen we maar zeggen. Ik liet dit daarom doen door Marjolein.

Bloemen

Als aankleding hadden wij heel veel bloemen. Een paar grote potten en tafeldecoraties. Dan hadden we ook nog de corsages en mijn bruidsboeketje. We bestelden eigenlijk alles in Mill bij The Florist. De bloemen bleven echt super lang mooi! Ze hebben tot een week na de bruiloft nog bij ons gestaan. Eigenlijk nog steeds te zonde om weg te gooien omdat ze er nog zo mooi bij stonden, maar we moesten écht de plaats weer hebben.

We hadden ook nog 2 grote potten met dahliabloemen. Deze kwamen van de ouders van een goede vriendin van ons. Zij kweken deze en écht wat waren deze potten prachtig! Deze kwamen van Limke.

Eten

Het eten vonden wij persoonlijk héél belangrijk. Wij houden zelf heel erg van eten dus dit moest echt goed zijn. Dit bestelden wij bij de smaakmakers in Mill. Zowel het diner, als de broodjes in de avond.

Taart

Deze heeft iemand uit de familie van Sander gemaakt. Súper tevreden waren wij over deze taart. Hij smaakte heerlijk en hij zag er precies uit zoals wij dit wouden. Deze was gemaakt door Ellen.

Trouwauto

Kinderoppas

Wat wij ook geregeld hadden waren 2 meiden die op de kindjes paste deze dag. Zei zorgden dat de kids zich vermaakten en wij hier niet naar om hoefden te kijken. Zo konden we gewoon allemaal ‘zorgeloos’ genieten van de bruiloft.

Aankleding

De aankleding van de tafels en de tent was allemaal van Maas-events. Het bedrijf van Sander. De grootste reden waarom wij de bruiloft zo gevierd hebben als dat we nu dus hebben gedaan.

En achteraf? Achteraf kijk ik er met een geweldig gevoel op terug, en wil ik nog een keer haha. Het was echt oprecht een super leuke dag die we met allemaal fijne mensen om ons heen hebben mogen vieren.

Er zijn vast dingen die ik ben vergeten of die wij anders hebben gedaan als anderen. Maar hey, het is ook een persoonlijk iets.

20180716_195634191337489.jpg

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.