Zou jij het doen??

Hallo allemaal!

Vandaag even iets heel anders dan anders. Ik vraag me namelijk oprecht iets af. Ik wil hierbij wel even vermelden dat ik hier totáál geen vooroordelen bij heb, en ieder zijn keuze respecteer, maar ik er wel heel nieuwsgierig naar ben. Ik had het er namelijk laatst met een vriendin over. Lees vooral verder als je wilt weten wat ik bedoel.

Het gaat namelijk over cadeautjes. Of het nou voor een verjaardag, 5 december, kerst of wat dan ook is, dat maakt niet uit. Het gaat over de cadeautjes in het algemeen. Het is namelijk zo dat wij het er over hadden wat we allemaal voor 5 december wouden aanschaffen of hadden aangeschaft. Nou vind ik het voor dit jaar nog niet perse nodig heel veel aan te schaffen aangezien Wout nog niet echt iets snapt van 5 december.

Natuurlijk krijgt hij wel cadeautjes, maar gewoon nog niet super veel of voor een heel fortuin. Ik weet ook nog niet voor mezelf wat ik er volgend jaar aan uit wil geven per kindje hoor dat terzijde. Maar goed, toen kwamen we bij het moraal van het verhaal. Ik heb namelijk nog speelgoed liggen wat we hebben gekregen met Wout zijn kraamfeest. Dit is nog splinternieuw en hij heeft ze nog nooit gezien. Toen zei mijn vriendin, dan pak je die toch in? Heb je weer wat meer maar zonder iets te hoeven kopen en weer ontzettend veel speelgoed te hebben.

Ergens snap ik haar wel hoor, en vooral voor mensen die het niet heel breed hebben ofzo. Maar ik vind dit persoonlijk niet oke. Ofja, niet oke is niet goed verwoord. Ik zou het zelf niet gauw doen zal ik het zo zeggen. Ik vind namelijk dat dit speelgoed al van hem is. HIJ heeft dit gekregen met zijn kraamfeest omdat hij geboren was. Dan kan ik hem dit toch niet nog eens gaan geven en ‘showen’ met de cadeaus van een ander? Zo voelt het namelijk voor mij persoonlijk.

Dus mijn vraag. Of eigenlijk gewoon de interesse naar hoe jij hier tegen aan kijkt, en of jij dit wél zou doen? Nogmaals ik heb er geen oordeel over als een ander dit wel zou doen hoor, maar ik zelf persoonlijk doe het niet.

Wat zou jij doen? Gewoon inpakken en geven of denk jij er net zo over als dat ik dat doe? Laat het me weten in de reacties hieronder.

20180716_195634191337489.jpg

 

2 Comments

  1. Ik ben natuurlijk nog helemaal niet in deze fase maar ik zou het prima vinden. Het budget wat ik voor sinterklaas bedacht had en hierdoor niet uitgeeft op een speciale spaarrekening voor wout zetten. Maar inderdaad hier is geen goed of fout in😉

    Like

  2. Ik snap je punt, maar ik zou het in dit geval geloof ik wel doen. Niet eens zozeer om het geld, maar ook omdat ik het totaal onnodig vind dat kinderen omkomen in het speelgoed. Ik geloof (persoonlijke mening) ook niet dat ze daar erg bij gebaat zijn. De aanvulling van Marielle vind ik dan een hele goede; je kunt je budget altijd op een spaarrekening zetten. Dan heeft hij er meer aan dan wanneer hij nóg meer speelgoed krijgt waar hij blijkbaar nu nog niet eens aan toegekomen is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.