Uit mijn comfortzone..

Hallo allemaal!

Sommige van jullie zullen wel al een bericht op mijn instagram voorbij hebben zien komen. Hierbij postte ik een foto die totaal uit mijn comfortzone is. Het hoe wat en waarom vertel ik jullie vandaag.

Dat ik van fotograferen houd is voor vele van jullie vast al geen geheim meer. Ik vind het heerlijk om te doen, en haal er oprecht heel veel ontspanning uit. Nou fotografeerde ik vaak alleen Wout of andere mensen als ze er om vroegen. Maar ik merkte dat ik het echt heel jammer vond dat ik eigenlijk nagenoeg amper mooie buikfoto’s van mijn zwangerschap heb. Nou denk je misschien dan vraag je dit toch aan Sander? Ja dat kan, maar die houd niet van foto’s maken, zoekt geen foto’s te maken, en als hij dan eens een foto probeert te maken krijg ik er een alleen van mijn buik en begint hij al te zuchten en te steunen als ik vraag om een andere. Op zich geen probleem hoor, niet iedereen kan dezelfde interesses hebben toch? Maar dit maakte wel dat ik op zoek ging naar een oplossing.

Ik probeerde het eerst steeds met de timer, maar kreeg dan of geen reactie van de camera omdat er geen persoon op stond waar die op kon focussen. Of ik kreeg een wazige foto omdat hij op een ander punt zijn focus legde. Je begrijpt wel dat ik er toen vort een beetje een ‘hekel’ aan kreeg om überhaupt moeite te doen voor een foto. En aangezien mijn camera geen vaste Wi-fi erop heeft zitten maar ik dit via een Sd-kaart heb, kan ik hier ook geen app aan koppelen.

Wat wél een uitkomst bood was een afstandsbediening voor mijn camera. Hiermee kan ik van een afstand gewoon een foto van jawel, mezelf maken. Voor de een misschien gek klinkend om foto’s van jezelf te maken, maar ik vind het fijn dat ik nu toch herinneringen vast kan leggen van mijn zwangerschap en dalijk met de baby samen en Wout.

Ik ging er even een uurtje voor zitten en oefende een beetje spelenderwijs met de camera en de afstandsbediening. Het stelt in principe niks voor maar het is toch de eerste keer. Een foto’s van mezelf maken vind ik toch iets lastiger als van een anders aangezien je toch altijd wel heel kritisch naar jezelf kijkt. Naar een ander uiteraard ook, maar daar heb ik minder snel iets op aan te merken dan op mezelf.

Ik ging eens even wat rondsnuffelen op Pinterest en vond wat gave ideeën. Althans, dat vind ik. Hieronder ga ik jullie wat foto’s laten zien die ik voor de eerste keer met de afstandsbediening maakte en waar ik zelf wel tevreden over ben.

Totaal uit mijn comfortzone vanwege de bh. Maar ik vond het zo’n mooi idee dat ik het toch wou proberen. Achteraf had ik het er met mijn zus over dat het misschien mooier was geweest met blote voeten. Dit ben ik denk ik wel met haar eens, maar op dat moment niet aan gedacht. Wie weet over een paar weken nieuwe ronde nieuwe kansen. Maar voor nu ben ik best tevreden en blij met deze foto’s.

Vinden jullie het leuk om wat vaker foto’s die ik zelf maakte te zien in een blog? Laat het me dan weten hieronder in de reacties!

20180716_195634191337489.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.