Welke meisjesnaam hadden wij?

Hallo allemaal!

Zoals jullie laatst al in de blog over de geslachtsonthulling konden lezen, hebben wij geen meisjesnaam meer nodig. Wout krijgt namelijk een broertje, en aangezien wij écht maar 2 kindjes willen is onze meisjesnaam dus overbodig geworden.

Ik ga jullie vandaag vertellen welke meisjesnaam wij voor Wout en baby in gedachte hadden voor als zei een meisje zouden zijn. Bij Wout hadden we meerdere namen die we leuk vonden om uit te kiezen. Daar kwam uiteindelijk dé naam uit en die besloten we ook te gebruiken als ons tweede wondertje een meisje zou worden. We vonden hem namelijk nog steeds erg leuk, en niet geheel onbelangrijk, vonden wij ze ook bij elkaar passen.

Ben je al benieuwd aan het worden? Ik had bij de zwangerschap van Wout een paar namen die ik zelf erg mooi vond. Sander vond er daarintegen een hele hoop niet mooi van omdat wij niet echt perse op 1 lijn liggen qua namenkeus. Dat was dus nog een hele uitdaging.

Mijn lijstje bestond uit de volgende namen:

 1. Nina, dit vind ik nog steeds een hele mooie naam en Sander ook. Maar omdat mijn nichtje al Nina heet ging hem dit sowieso niet worden. Maar hij blijft mooi vind ik.
 2. Liv, dit vind ik ook nog steeds een erg mooie naam alleen vond Sander dit echt totaal niks. Sander is niet zo van de apartere namen maar écht van de hollandse namen. Dat maakte het uiteindelijk allemaal niet perse makkelijk.
 3. Lynn, vind ik ook nog steeds heel mooi maar Sander niet.

Toen kwamen we op het punt dat Sander heel graag zijn oma vernoemd wou hebben in de naam. Hier stond ik totaal anders in en werd dat dus best nog wel een discussie. Sander is namelijk iemand die graag familienamen gebruikt en ik totaal niet. Ik vond en vind dat nog steeds onzin omdat ik vind dat je voor een naam moet gaan die je echt mooi vind en niet omdat er perse een vernoeming moet zijn. Maar goed, dit is natuurlijk mijn mening. Helemaal prima als je dit wel leuk vind hoor.

De oma van Sander was hem alles. Zij was écht zijn maatje en hij zat dan ook echt iedere week trouw bij haar op de bank of aan haar bed. Het gemis is bij Sander ook nog steeds heel groot. Hij zou zo graag onze kindjes aan haar laten zien. Helaas gaat dat niet meer. Maar terug naar mijn verhaal. De oma van Sander heette An. Nou kun je met deze naam best veel kanten op en beloofde ik hem er over na te denken en namen te gaan matchen met An erin in de hoop dat ik een naam zou vinden die ik ook werkelijk zelf mooi vond. Nou kun je best veel namen met An erin maken dus ging ik aan de slag. Anne, Annebel, Annemarie, Annelies, Janneke en zo ging ik maar door maar ik was écht niet tevreden. Ik vond de namen verschrikkelijk op Anne na, alleen heet mijn schoonzus zo dus ook weer een naam die niet kon. Fuck hoe ga ik dit ooit doen was mijn gedachte. Totdat ik ineens de naam zag die ik leuk vond. Ik stelde hem voor aan Sander en ook hij vond hem leuk en ook niet heel onbelangrijk zou het bij onze jongensnaam Wout passen voor eventueel in de toekomst.

Dat was de naam die wij in gedachte hadden voor een meisje. Nog steeds vind ik hem leuk en ergens ook wel jammer dat ik hem niet kan toepassen omdat het ook zo leuk vind klinken Wout en Janne haha. Maar hey, we hebben al een jongensnaam die ik superleuk vind en die ook zo leuk klinkt bij Wout dus die zorg is weg! Ik ben hartstikke blij en dankbaar dat ik 2 zoons mag krijgen en wie weet heb ik nu wel iemand op ideeen gebracht met onze meisjesnaam!

Nou ik hoop dat jullie het leuk vonden te lezen wat onze meisjesnaam zou zijn. Voor nu sluit ik deze blog af en ben ik wel heel benieuwd naar hoe dit bij jullie was.

Wat zou bij jullie de jongens of meisjesnaam geworden zijn die je niet nodig bleek te hebben? Laat het me weten in de reacties. Ik vind dat echt heel leuk om terug te lezen!

20180716_195634191337489.jpg

2 Comments

 1. Erg leuke naam Kelly!

  Ik herken je stukje echt met dat jij een apartere naam zou willen en Sander een Hollandse. The same here! Hahaha echt erg!

  ( niet dat ik zwanger ben maar we hebben het natuurlijk wel eens over namen! )

  Like

 2. Heej zus het is inderdaad een super leuke naam bij Wout en past ook echt bij jullie.

  Maar ik denk dat dat bij de meeste wel is dat je met namen komt en je parter / man dit totaal niks vind. Ik had denk ik voordat we Jax hadden gekozen al 7 super leuke stoere namen gezegt als het een jongetje zou worden maar het was allemaal niks. Ja de meisjes naam bij ons was zo gepiept die hebben we namelijk al bijna 10 jaar en vinden deze nog steeds mooi.
  Wat die is blijft voorlopig nog geheim want we zijn er nog niet over uit of we 2 of 3 kindjes willen. Maar voorlopig blijven het er nog mooi 2. Eerst deze 2 kerels maar eens groot brengen en wie weet krijgen we ooit nog een meisje??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.