Het uitzoeken van mijn bruidsjurk!

Hallo allemaal!

Wat leuk dat jullie er weer zijn! Laatst deelde ik een blog met jullie over het aanzoek. Vandaag ga ik jullie vertellen hoe ik het heb ervaren om jurken te gaan passen. En ik geef jullie een kijkje in wat voor jurken ik mooi vind. Uiteraard zit mijn eigen jurk er niet tussen. Kijken jullie weer mee?

Op zaterdag 21 Juli 2018 gingen we dan EINDELIJK op pad voor mijn trouwjurk. Waar de meeste aanstaande bruidjes hun jurk al lang en breed van tevoren hebben uitgezocht was dit bij mij totaal niet het geval. Ik kan je vertellen dat ik hem behoorlijk kneep! Waarom? Ik ben helemaal geen jurken mens. Dit begint wel iets meer te komen maar meestal draag ik gewoon een simpele spijkerbroek omdat ik mezelf hier net wat zekerder in voel. Maar goed, er moest toch een jurk uitgezocht worden. Ik kneep hem zo, omdat ik dus bang was deze dag niet te slagen en we hadden nog maar heel kort de tijd. Voor een normaal bruidje zou dit niet perse een probleem zijn omdat je ook jurken hebt die je zo gewoon mee kunt nemen. Maar bij mij lag dat net even anders aangezien mijn jurk helemaal aangepast moet worden omdat ik in verwachting ben.

Naar mijn zoektocht om de juiste bruidswinkel te vinden gebruikte ik google. Het was namelijk van belang dat ze positiejurken hadden naar mijn idee. Dit bleek later niet nodig omdat een gewone jurk ook aangepast kan worden in maat voor zwangere vrouwen. Niet allemaal natuurlijk maar bepaalde modellen wel. Dus ik waagde de gok en maakte bij 2 bruidswinkels een pas afspraak.

We begonnen in Boxmeer bij bruidshuis Diana. Ik had al wat mail contact gehad en aangegeven wat er gaande was. Dit was allemaal geen probleem en zij konden mij goed helpen. Eenmaal aangekomen werden we heel hartelijk ontvangen. We kwamen in een mooie ruimte waar we in een fijne hoek mochten plaatsnemen en kregen netjes wat te drinken. We gingen in gesprek naar wat ik precies zocht etc. Toen het stukje budget aan bod kwam draaide de hele sfeer om. En nee, ik vind zelf niet perse dat ik echt een heel laag budget had aangezien ik soms hoor dat mensen voor € 500.00 een jurk hebben?? De vrouw die ons hielp stond meteen op en we moesten halsoverkop mee naar een andere ruimte waar ‘goedkopere’ jurken hingen. We kregen niet de kans om een slok drinken te nemen en werden daar op plastic stoeltjes gedumpt.

We kregen als boodschap mee dat we zelf maar eens even moesten rondsnuffelen tussen alle jurken en deden dit dus ook maar braaf. Want ja, ik heb tenslotte nog nooit eerder een pas afspraak voor een trouwjurk gehad en het zal allemaal wel zo horen? Je trouwt namelijk niet iedere dag he.

Ik zag 1 jurk op een paspop en vond die erg mooi. Ik zag alleen dat deze strapless was en op 1 of andere manier heb ik daar angst voor omdat ik bang ben dat mijn borsten daar uit vallen. De verkoopster maakte de opmerking: Dan draag je er toch een plak bh in? Ik had hier nog nooit van gehoord en vroeg haar wat dit was en hoe het werkte. Haar opmerking was nogal shocking voor mij en Kim. Ze zei heel neerbuigend: OH MY GOD weet je dat niet? En begon toen keihard te lachen. Ik voelde me behoorlijk dom want schijnbaar is dit iets heel bekends en weet iedereen wat dit is? Nou ik dus niet. Ik voelde me er totaal ongemakkelijk door.

Maargoed we vonden wat jurken en gingen naar de pasruimte. Er zat 1 jurk bij die ik wel mooi vond zitten. Mits hij enigszins aangepast werd want hij was niet helemaal naar mijn zin. Deze kosten zouden er nog los bijkomen en die service boden ze niet dus moest ik zelf nog opzoek gaan naar een goede coupeuse. Dit met het idee dat mijn hele jurk vermaakt zou moeten worden aangezien er een buik groeiende is, was voor mij al een minpuntje. Des al niet te min gingen we gewoon vrolijk verder met passen en toch kwam ik steeds weer terug bij die ene jurk. Ik gaf eerlijk aan dat hun de allereerste winkel waren en ik s ‘middag’s nog bij een andere winkel een pas afspraak had staan voor het geval ik niet zou slagen. Toen ik vroeg of ze de jurk misschien even apart wou hangen, kon dit allemaal niet want het was kopen en meenemen. Het kwam allemaal een beetje pusherig over en ik moest hem eigenlijk maar gewoon kopen. Ik had hier niet echt een super goed gevoel bij en besloot hem op de gok maar gewoon te laten hangen. We konden tenslotte nog altijd s ‘middags snel terug rijden mocht dit nodig zijn..

We gingen met zijn alle wat lunchen. En reden toen door naar Bruidssalon Marwie in Sint Hubert.

We werden heel hartelijk en enthousiast ontvangen maar kregen wel meteen de mededeling dat we niet aan de jurken mochten komen waar wij natuurlijk al meteen tussen aan het snuffelen waren. Dit was tenslotte in die andere winkel heel normaal. Toen Marianne uitlegde dat ze dit liever zelf deed omdat ze bang was dat anders de jurken vies werden als iedereen er steeds in graait, vonden wij dat best een logische opmerking. Bij die andere winkel hingen er namelijk inderdaad behoorlijk vieze en vergeelde jurken bij. Dat moet ik bij Marwie echt meegeven dat dit totaal niet aan de orde is. Zei heeft hart voor haar winkel, de jurken, en de klant.

We gingen ook hier in gesprek over wat ik zocht, wat mijn budget was, en hoe ik het voor me zag. Ze vroeg ons om een moment en ging door de rekken heen. Ze liet tussendoor het een en ander zien. We lieten het maar gewoon vooral op ons afkomen. Er hingen een stuk of 9 jurken dus we besloten maar gewoon eens vast te gaan passen. Totaal verschillende modellen en uitvoeringen heb ik gepast. Jurken waarvan ik nooit gedacht had ze ooit aan te doen en mooi te vinden keek ik nu mijn ogen bij uit. Want met zo’n babybuikje in zicht word alles al gauw mooier. ( In mijn ogen dan.)

Bij bijna de laatste jurk werd ik echt even stil. Dit was hem. Dit was de jurk die ik zocht en die ik mooi vond. Al wist ik dit zelf toen nog niet. Ik had namelijk een hele andere jurk in gedachte wat ik juist ook ergens wel weer heel erg grappig vind. Wat ik trouwens ook een heel groot verschil vond met de winkel in Boxmeer en bij Marwie was dat in Boxmeer alles een beetje weggeduwd werd en je daar maar doorheen moest kijken. Marwie paste alles ter plekke aan op een manier hoe het ook kon zonder alles weg te duwen etc. Het zag er meteen gewoon oké uit zeg maar..

Maar terug naar mijn jurk. Ik had hem gevonden. Nu moest ik nog even een keer terug komen voor mijn onderrok en de lingerie. Ik was namelijk helemaal gesloopt en had echt vort pijn aan mijn lichaam van de hele dag jurken aan en uit doen. Hier hebben we toen een andere afspraak voor gemaakt en dit is ondertussen ook allemaal al uitgezocht. Ik heb mijn eerste pas ondertussen al gehad maar hierin vertel ik jullie weer meer in een nieuwe blog.

Ik ben over bruidshuis Diana niet echt tevreden over de manier van werken en de service naar de klant toe. Maar dit is mijn persoonlijke ervaring. Er zullen vast wel mensen bij zijn die daar wél heel goed geholpen en geslaagd zijn. Voor mij was dit hem gewoon echt niet. Over Bruidssalon Marwie daarintegen ben ik tot nu toe ontzettend tevreden en zou haar dan ook bij iedereen aanraden.

Hieronder zal ik jullie nog even wat jurken laten zien die ik persoonlijk erg mooi vind. Onthoud wel, smaken verschillen dus misschien vinden jullie ze wel oerlelijk haha.

Totaal andere modelletjes maar zó mooi. Zijn jullie al benieuwd geworden naar mijn jurk? Dan moet je zeker over iets meer als een maandje terug komen! Dan kan ik hem jullie eindelijk showen!

Hebben jullie ook bij meerdere winkels gepast en totaal andere ervaringen hiermee? Ik ben benieuwd!

20180716_195634191337489.jpg

3 Comments

 1. Bruidshuis Diana verschrikkelijk!!!!
  jij bent naar het pand er naast gestuurd denk ik naar de Outlet!
  mijn Jurk kopen was een grote nachtmerrie door hun!.
  ben maar blij dat je lekker ergens anders heen bent gegaan!

  Succes met alles.
  xx

  Geliked door 1 persoon

  1. Ooh wat vervelend Lotte! Ja echt verschrikkelijk daar. Ik voelde me echt heel dom en letterlijk uitgelachen. Denk niet dat dat de bedoeling hoort te zijn. Ben echt blij dat we verder zijn gaan kijken want nu heb ik wel mijn droomjurk gevonden én met echt ontzettend goede service 😊

   Like

 2. WoW Kelly, ik heb je verhaal met aandacht gelezen. Allereerst, dank je wel voor je complimenten. Maar ik vind wederzijds respect erg belangrijk en de Bride to Be blij maken zeker.
  Het kost mij geen moeite om aandacht te hebben. Het voelt gewoon goed.
  Ik vond het fijn met jou je trouwjurk uit te zoeken. En ben blij dat je gelukkig bent met je Bruidsjurk. Je zou mij een plezier doen als je eens een blog wilt wijden aan https://www.marwie.nl . Misschien vind je het leuk om de namen van je kinderen ergens op geborduurd te hebben? Dan doe ik dat voor je! Laat maar weten. Lieve groet, Marianne van Bruidssalon Marwie St.Hubert 😘

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.