Mijn zussen..

Hallo allemaal!

Vandaag leek het me leuk eens wat meer over mijn zussen te vertellen. Hiermee bedoel ik niet dat ik hun hele levensverhaal hier op de blog ga gooien, maar wel hoe onze band is. Lees vooral gewoon mee als jullie dit leuk vinden.

Zal ik beginnen met mijn oudste zus Kim. Mijn vaste volgers zullen haar wel kennen in het echt en zowel van de blog. Met haar schrijf ik iedere week weer een nieuwe Heysis. Kim blogt zelf namelijk ook op haar eigen pagina Expeditie-mama.  Kim en ik zijn in heel veel opzichten heel erg hetzelfde maar ook weer zó verschillend.

We houden bijvoorbeeld allebei heel erg van schrijven op onze blog. Maar ook vinden we het allebei erg leuk om onze kids leuk op de foto’s te zetten en deze met jullie te delen op instagram en de blog. Wat de kindjes betreft hebben Kim en ik in de opvoeding ook wel een paar dezelfde regels voor de kids en zijn we allebei erg consequent. Nee is echt nee en klaar is ook echt klaar. Wel ben ik wat vrijer in de opvoeding als Kim vind ik zelf. Zo ben ik niet perse heel zuinig op de kleren van Wout en is Kim dat wel heel erg op die van haar meiden. Het verschil is ook wel dat ik gewoon kleertjes van de Zeeman, Wibra, Ter stal en Hema voor Wout koop. Kim koopt hier ook wel hoor, maar die heeft ook gewoon heel veel dure merkjes voor de meiden waar je automatisch ook een stuk zuiniger op bent. Ik weet van mezelf gewoon dat ik me daar niet druk om zal maken dus vind ik dat ook écht sonde geld om zoveel te investeren. Maar goed, ieder zijn ding!

Verder is Kim in karakter ook wel heel verschillend maar ook weer hetzelfde. We kunnen uren kletsen, lachen en ouwehoeren. We kunnen elkaar altijd eerlijk vertellen wat we van iets vinden en kunnen elkaar 100% vertrouwen. Wel is Kim in haar karakter een stuk feller als dat ik ben maaaar, ook dat went;) En als we het dan toch over verschillen in de karakters hebben, is Kim ook zéker een stuk opgeruimder en geordener als dat ik ben! Hier ben ik soms stiekem ook wel een beetje jaloers op. Ondanks dat ze soms in mijn opzicht ook wel écht kan doorslaan in sommige dingen, zou ik willen dat ik iets meer van poetsen hield haha.

Dan krijgen we mijn zus Jaimy. Zij is de middelste van de 3. Ook met haar heb ik wel weer vergelijkingen maar ook weer hele grote verschillen. We hebben bijvoorbeeld jaren lang samen gevoetbald en hadden hierin heel veel plezier. We werden allebei in hetzelfde jaar ( oke niet helemaal ivm jaarwisseling) mama. Onze zoontjes schelen dan ook maar een half jaar. Haar tweede zoontje is nu net geboren en ons tweede kindje zal eind December ter wereld komen. Wederom schelen onze kindjes dalijk maar een half jaar. Dit is zó leuk omdat Jax en Wout écht ontzettend veel met en aan elkaar hebben. Ze vinden elkaar meteen en snappen elkaar zonder blikken of woorden. Zo grappig om te zien. Ze spelen en keuvelen mooi de hele dag en heb je dus geen kind aan als ze samen zijn. Hopelijk krijgen die twee andere kids dat dalijk ook die bijzondere band.

Ik merk dat het ons als zussen ook weer meer naar elkaar toe trekt omdat we heel veel dezelfde dingen meemaken nu met de jongens en hier ook smakelijk samen om kunnen lachen. Zo leert Wout dingen van Jax en Jax weer van Wout. Soms om te gieren, soms om boos om te moeten worden haha. We weten van elkaar precies wanneer de kids weer bij elkaar geweest zijn omdat we dit gewoon terug zien aan de jongens. Wel positief hoor! Verder hebben wij niet perse echt dezelfde interesses dat ik kan zeggen. Wel kunnen ook ik en Jaimy gezellig met elkaar buurten, ouwehoeren en lachen tot de tranen over de wangen rollen. Verder is Jaimy ontzettend behulpzaam. Je hoeft maar te bellen en ze komt eraan of doet het voor je. Ze helpt je altijd waar ze je helpen kan zonder ook maar ooit te klagen of te zuchten. Niks is voor haar teveel moeite! Dat maakt mijn zus bijzonder hoe ze is!

Zoals je ziet heb ik met beidde zussen wel een hele goede band. Ik hoef ze maar te bellen en ze staan klaar voor me. Andersom overigens ook hoor. En wanneer ik in de nood zit omdat we hier allebei moeten werken en Wout oppas nodig heeft hoef ik mijn zussen maar te bellen. Ze staan altijd paraat zoals ik hun kindjes ook altijd met liefde zal opvangen. Fijn toch dat je elkaar zo kunt helpen? Ik heb écht in mijn opzicht de allerliefste zussen die ik me kan wensen. En ondanks dat we heus ook wel eens heibel hebben komt dit gelukkig niet vaak voor en hebben we eigenlijk altijd wel plezier samen!

Mijn zussen zijn voor mij echt hele belangrijke personen in  mijn leven. Waar ik ze voorheen standaard wekelijks zag, is dit met de kindjes natuurlijk wel iets minder geworden maar proberen we dit toch wel altijd even in te halen. Voor mij zijn ze de leukste!

Heb jij ook zo’n fijne band met je broer(s)/Zus(sen)? Ik snap dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is al hoop ik dit stiekem wel. 

20180716_195634191337489.jpg

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.