Van ledikant naar het grote bed!

Hallo allemaal!

Omdat ik in verwachting ben van ons tweede wondertje, vonden we het wel eens tijd om rustig rond te gaan kijken voor een ‘stoere jongens bed’ voor Wout. Niet dat hij hier nu al persee meteen in moet liggen hoor, maar meer onder het mom van we kunnen er maar vast een hebben en rustig aan gaan oefenen. Zo gezegd zo gedaan.

We hadden in de planning alvast een bedje te kopen en na onze bruiloft rustig aan te gaan oefenen met Wout om in zijn grote bedje te gaan slapen. Dit zou dan begin oktober gaan worden. Prima tijd dachten we zo aangezien eind December ons tweede kindje mag komen en deze toch nog eerst even bij ons op de slaapkamer slaapt. Mocht het dan allemaal niet zo lekker lopen kon Wout nog even in de ledikant blijven liggen.

We besloten gewoon eens even naar de leen bakker te rijden en rustig rond te kijken wat er zoal was en wat we allemaal nodig zouden hebben. Wat we van tevoren niet bedacht hadden was dat we meteen zouden slagen voor het bed! We kozen voor het modelletje Ties in de kleur Whitewash.

bed wout

De kleur kozen we omdat deze mooi bij de meubeltjes past op Wout zijn kamer. Het modelletje kozen we omdat deze een mooie hoge opstaande rand heeft. Zo kunnen we de kant die normaal vooraan zit nu tegen de muur aanzetten en kan Wout in ieder geval niet uit bed vallen. Dat is wel prettig aangezien hij niet gewend is aan een open zijde in bed.

Het is voor nu gewoon een heel simpel model bed geworden. Dit omdat deze voor ons nu practisch leek in verband met de hoge rand. En als we dadelijk eenmaal een nieuw huis voor onszelf hebben gevonden willen we graag een stoer kamertje inrichten voor Wout mét een bijpassend bed. Met dit in gedachte vonden we het zonde om nu meteen een heel duur bed aan te schaffen. Des al niet te min zijn we super blij met het bedje hoor!

Nadat we het bed opgebouwd hadden en alles schoon erop hadden liggen. Dachten we bij onszelf weet je wat, we proberen het vanavond gewoon al. We zien wel of het lukt. Gaat hij niet slapen jammer dan, dan gaat hij gewoon in zijn ledikantje. Gaat hij wel slapen, hebben we geluk! Dus daar gingen we dan, nacht 1 in. Tot onze grote verbazing werden we sochtends vroeg om 6 uur pas gewekt door Wout! Hij heeft gewoon de hele nacht doorgeslapen zonder 1 kik te geven! Super trots natuurlijk, maar we juichen nog niet te hard!

Nacht 2 verliep eigenlijk precies hetzelfde. En zo ook de hele week. Daarna raakte hij steeds meer gewend aan het grote bed, en ging hij gewoon weer terug naar zijn normale slaapritme. Af en toe stoot hij zijn hoofdje en word hij even wakker maar slaapt hij eigenlijk meteen ook weer in. We beseffen wel dat we natuurlijk wel erg veel geluk hebben dat Wout zó ontzettend makkelijk de overstap heeft gemaakt naar zijn grote bed. Wel waren we bang dat hij uit zijn bedje zou komen, maar ook dat heeft hij tot op de dag van vandaag nog geen 1 keer gedaan. Hij gaat gewoon heel rustig zitten spelen op bedje en wacht totdat wij hem komen halen. Soms zit hij zelfs heel mooi met zijn beentjes door het bed heen te wachten met een grote glimlach op zijn gezicht. Vrolijker kun je niet begroet worden in de ochtend toch??

Hoe verliep bij jullie de overgang naar ‘het grote bed’? Ging dit ook zo makkelijk of liepen jullie tegen wat dingetjes aan?

20180716_195634191337489.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.