Buisjes in de oren..

Hallo allemaal!

Het is inmiddels al best een tijdje geleden dat Wout buisjes in zijn oortjes kreeg. Waarom Wout buisjes kreeg en hoe dit allemaal verlopen is ga ik jullie vandaag vertellen. Ook breng ik jullie op de hoogte hoe het nu met Wout gaat want heeft het echt zijn werk gedaan??

Waarom buisjes?

Wout is een kindje met erg gevoelige oren. Bijna iedere keer was het weer raak als we gezwommen hadden. Juist ja, oorontsteking. Buiten dat hij er ontzettend veel pijn van had, bracht het ook vaak een antibioticakuur met zich mee. Nou ben ik zo’n mama die net perse heel happy word van een antibioticakuur. Want het is toch een medicijn wat je steeds weer in je kindje moet stoppen. Voor een keer is dit natuurlijk niet meteen een probleem, maar Wout had ondertussen voor zijn 1 jaar al zoveel antibioticakuren gehad dat hij zelfs aanslag op zijn tandjes kreeg. WAT? Ja dat ja. Ik schrok best wel van het feit wat een antibioticakuur allemaal met zich mee brengt. Dus toen het wederom weer raak was en deze keer heftiger als ooit. Lees proppen pus met bloed uit de oren was ik het helemaal zat. Ik heb de dokter opgebeld en geëist dat hij nu eindelijk eens buisjes ging krijgen en van die rot pijn af moest zijn. Na enig overleg en uitleg aan de doktersassistent gaf ze me uiteindelijk groot gelijk en werd de ingreep in behandeling gezet.

ent-meniett-device

De afspraak vooraf..

Al vrij snel werden wij verwacht in het ziekenhuis om op gesprek te komen. Ik dacht alleen maar hoe eerder hoe beter. Nadat daar ook alles gecheckt en nagekeken was, kregen we meteen een akkoord voor de ingreep en werd deze ook diezelfde dag al in de agenda genoteerd. 5 Juli was de dag dat het zou gaan gebeuren. Dus met een gerust gevoel weer naar huis. Ons mannetje zou geholpen gaan worden en zonder oorpijn verder kunnen. Stiekem was deze mama wel heel erg zenuwachtig ook al stelt het niet heel veel voor, er word toch aan jou kindje gezeten en dat is niet perse een heel fijn gevoel.

De ingreep..

En toen was daar de dag. Donderdag 5 Juli. Wij moesten onszelf melden om 07.00 uur in de ochtend. Wout zat bij de eerste ronde omdat hij nog zo jong is. De jongste op dat moment om precies te zijn. Hij was dan ook als allereerste aan de beurt. Vooraf hadden wij al afgesproken dat Sander met Wout mee zou gaan de O.K. op omdat ik het niet zou trekken om Wout weg te zien zakken en ik hem dat absoluut niet wou laten merken. Sander is in dat opzicht ontzettend nuchter en kan dat dus wat makkelijker af. We mochten beidde met Wout mee naar de O.K. zaal waar ik nog een vriendin van mij tegenkwam die daar werkt, dat vond ik persoonlijk ook wel even heel fijn.

Waar ik van sommige mensen al verhalen had gehoord van bereid je maar voor op krijsen en huilen wanneer ze hem onder narcose gaan brengen etc. etc. Heeft Wout geen kik gegeven tijdens het kapje om hem in slaap te brengen. Hij heeft dit ontzettend goed gedaan. De ingreep duurde misschien 10 minuten en toen mocht Sander alweer naar Wout toe om hem op te halen als hij wakker was. Waar hij heel relaxt de narcose in ging, zo boos kwam hij eruit. Jeetje wat is zo’n ventje sterk als ze ‘onder invloed’ zijn en woest. Het bizarste was nog dat hij zelf helemaal niet mee kreeg wat hij aan het doen was en dus zelf niet weet dat hij zó boos geweest is. Gelukkig heeft dit maar een half uurtje geduurd en was hij onderweg naar huis in de auto alweer wat aan het kalmeren. Thuis was hij zo goed als de oude weer. Dus dat ging voor ons ook allemaal prima.

Na de ingreep..

Na de ingreep leek Wout ook nergens last van te hebben. Hij speelde weer mooi en deed gewoon zijn eigen ding. Een paar dagen na de ingreep merkte ik dat hij best wel wat aan zijn oortjes zat en toen bleek inderdaad dat ze een beetje waren gaan ontsteken. Meteen werden we goed geholpen en kregen we oordruppels die we 1 week lang moesten toedienen. We zagen écht al heel snel verschil en Wout vond het ook allemaal goed te doen om zijn oortjes te laten druppelen. Na een dag of 3 was de ontsteking al zo goed als weg en had Wout nergens meer last van.

Resultaat

Nu een paar maanden later weten we eigenlijk pas echt of er resultaat geweest is natuurlijk. Aangezien Wout eerst 1x in de week zwom en toen al een ontsteking op liep was het verschil nu meteen heel goed te merken. Hij mocht na de ingreep 1 week niet met zijn oren onder water. Op het moment dat Wout weer water in zijn oren mocht krijgen was het buiten zó ontzettend heet dat we meteen zijn gaan zwemmen. We hebben in de vakantie iedere dag met hem gezwommen en hij heeft gewoon geen een keer last gehad van zijn oren. Geen vocht wat eruit liep of iets dergelijks. Nee helemaal niks! En wat nog het allerfijnste is, is dat die rot snotneuzen die die steeds had nu ook écht verdwenen zijn. Die kwamen namelijk met de oorontstekingen ook steeds mee terug. Buiten zo af en toe een verkoudheidje, is hij helemaal van het snotteren af!

Voor ons was dit dus écht oprecht de beste keuze die we voor hem hadden kunnen maken. Op het moment zelf voor hem even iets minder fijn, maar zoveel resultaat hadden we niet verwacht! We hebben er een heel andere kindje voor terug gekregen in zéér positieve zin!

Heb jij ook ooit zo’n last van je oren gehad en buisjes gekregen? Hoe zijn jou ervaringen ermee? Hopelijk werkte het voor iedereen zo positief als voor ons.

20180716_195634191337489.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.