Tandenpoetsen bij een dreumes..

Hallo allemaal!

Het is een algemeen iets wat bij de ‘normale’ handelingen op een dag behoord. Juist ja, tandenpoetsen. En zo makkelijk als wij dat doen omdat het voor ons een gewoonte is, zo lastig is het om het je dreumes aan te leren. Alhoewel, dat vind ik. Ik vraag het me namelijk soms écht oprecht af hoe andere ouders dit doen. Hier is het namelijk soms echt een drama.

Het moment dat ik ook maar iets van een tandje bespeurde bij Wout ben ik naar de winkel gegaan om een tandenborsteltje voor hem te kopen. Ook nam ik een kindertandpasta mee. Ik wist niet of dit al nodig was, maar wij poetsen toch ook met tandpasta? Al vanaf Wout zijn eerste tandje ben ik dus begonnen met poetsen. Eerst zonder tandpasta, daarna langzaamaan steeds een klein beetje.

22489669

Nu is het zo dat Wout het in het begin opzich allemaal wel prima vond, mama deed zijn tandjes mooi poetsen en klaar. Nu is het vaker zo dat hij het zelf wil doen, alleen dan word er niet echt gepoetst naar mijn idee. Hij bijt er meer op.. Iedere ochtend als ik mijn tanden poets geef ik hem zijn borstel zodat hij eerst zelf kan doen en vervolgens ik nog. S’avonds precies zo, dan krijgt hij hem eerst zelf bij papa in de douche, daarna poets ik zijn tanden. Maar hoe dan ook, het blijft een ‘gevecht’, hij vind het helemaal niks. De tandpasta vind hij overigens wel erg lekker haha.

Prodent-Woezel-Pip-Tandpasta-2441741-1 (1)

Ik wil er absoluut geen gevecht van maken, maar ik wil ook niet persee toegeven en hem dan maar niet zijn tanden laten poetsen. Dan leert hij het namelijk nooit. Alleen ben ik er wel bang voor dat het dalijk voor hem een negatieve ervaring begint te worden en hij het écht niet meer wil.. Wat is nu wijsheid, het even laten voor wat het is en het later weer opnieuw proberen, of blijven vechten met de kans dat hij dalijk écht niet meer wil..

Iemand hier goede tips voor? Ik hoor het graag!

20180331_0032122053159037.jpg

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.