Sprongetjes, geloof jij erin?

Voordat ik Wout kreeg had ik er letterlijk nog nooit van gehoord, sprongetjes? Ook na de geboorte van Wout was ik er nog steeds niet bekend mee, totdat hij dan zijn eerste sprongetje bereikte.. Bij mij ging er geen belletje rinkelen, ik vond alleen zijn gedrag ineens zo vreemd en wist niet wat ik met hem aan moest aangezien ik niet wist wat er aan de hand was met hem. Totdat iemand mij wees op het feit dat het misschien wel een sprongetje zou kunnen zijn? Na wat googelen en zoekwerk bleek hij inderdaad wel precies in die periode te zitten, het gedrag wat er bij beschreven stond was exact het gedrag wat Wout op dat moment vertoonde.

c9c7f83efd1f154db3550931667fcaf3

Nou is niet iedere sprong heel heftig, sterker nog, sommige kindjes laten niet eens iets merken in een sprong. Maar bij ons gaat die vlieger momenteel niet op. Man o man, Wout zijn in zijn 14 maanden sprong, en jeetje wat is hij heftig! De hele dag is alles mama, hij is hangerig, huilerig en humeurig. Ja, ja echt een feest.. Tijdens het koken kan hij echt aan mijn benen gaan hangen en flink huilen/krijsen. Dit omdat hij het liefst de hele dag bij me zit of hangt, maar laat dat tijdens het eten koken nou net even niet gaan. Dat kan ik dan gelukkig bekopen met een mais stickje, dit houd hem heel even rustig. Want nee, papa is ook niet goed genoeg, echt alleen mama. Heel zielig voor Sander af en toe, maar voor nu even niet anders..

Ik geef maar gewoon toe aan het humeurige gedrag, omdat ik merk dat hij zichzelf ook echt in de weg zit. Ik geef er natuurlijk wel aan toe tot op zekere hoogte, hij mag lekker bij me hangen en knuffelen maar geen gemene dingen doen zoals slaan etc. want ook dat hoort bij de sprong, die frustratie wil eruit. Maar dat gaan we dus even niet doen, we blijven wel lief. Dus toegeven tot op zekere hoogte met wel de normaal geldende regels.. Niet altijd een even fijn voor hem maar wél heel erg nodig omdat ik structuur en regelmaat heel belangrijk vind. En met in heel diep in mijn achterhoofd wetende dat het maar een fase is. Ze zeggen dat als hij uit het sprongetje is, hij weer ineens heel veel bijgeleerd heeft, dus laten we daar maar aan vast houden voor nu.

Uit de vorige sprongetjes bleek ook wel écht dat hij er ineens ‘wijzer’ uit kwam hoor. Hij ging dingetjes ontdekken en doen die hij voorheen niet deed. Dus wie weet wat hij dalijk weer allemaal ontdekt heeft!

Ben jij ook bekend met de welbekende sprongetjes of heeft jou kindje hier geen last van gehad?

20180331_0032122053159037.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.