Het leed dat fotoboeken bijhouden heet.

Volgens mij is het een voornemen van iedere mama. Juist ja, het bijhouden van een fotoboek van je kleine spruit. Dit om het alles vast te leggen voor later. Nou ik zal je vertellen, ik faal hierin heel hard.

Op de computer heb ik een heel mooi mapje genaamd Wout. Hierin staat van iedere maand een mapje met daarin netjes de foto’s die daarbij horen. Maar dan komt het, ik heb daar natuurlijk alle foto’s on-uitgezocht in gedaan.  Mijn bedoeling was om hiervan een heel mooi fotoboek te maken van Wout zijn eerste jaar. Maar alleen al bij de gedachte dat ik al die foto’s uit moet gaan zoeken word ik gek.. Maar goed, ooit moet het er wel van komen toch?

Om het wat gemakkelijker te maken heb ik voor jullie wat tips. Ik heb namelijk even wat rondgesnuffeld op internet en in andere blogs om te ontdekken hoe andere mensen dit doen.

Tip 1

Zorg dat je de foto’s die je hebt netjes allemaal in 1 mapje bewaard. Het liefste van de maanden/jaren apart. En nog liever per gebeurtenis apart. Zo vergeet je niet waarvan de foto’s is en van welke leeftijd.

Tip 2

Zorg dat je niet dezelfde valkuil als mij hebt door letterlijk alle foto’s maar in de mapjes te knallen zonder ze na te kijken en te sorteren. Nu heb ik namelijk werk aan duizenden foto’s om uit te zoeken welke wel en niet goed zijn. Terwijl je er dan maar enkele hoeft na te kijken. Scheelt heel veel in tijd kan ik je verzekeren!

Tip 3

Het makkelijkste is dat, wanneer je besluit je eraan te wagen het fotoboek eindelijk eens te maken, je voldoende tijd hebt. Het kost namelijk ontzettend veel tijd en moeite om alles mooi en netjes in te delen/vullen. Het zou sonde zijn als je eraan begint, je het weer half laat liggen.

Ik ga deze tips in ieder geval zelf nu wél gebruiken voor in de toekomst. Het gaat me niet nog een keer gebeuren dat ik weet dat ik zoveel werk ga hebben aan 1 fotoboek. En ja, als de rust hier weer is wedergekeerd in verband met de verhuizing, ga ook ik me aan ons fotoboek van Wout zijn eerste jaar wagen!

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips. En misschien hebben jullie ook nog wel tips voor mij? Let me know!

20180331_0032122053159037.jpg

7 Comments

  1. Dit is zo enorm herkenbaar! Inderdaad een enorme klus.. en na een tijdje wist ik niet eens meer welke leeftijd of welk aantal maanden hoorde bij welke foto’s.. echt het leed dat foto’s bijhouden heet!!

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja precies. Maar ik wil er wel écht een keer aan beginnen want stel de pc ofzo crasht een keer ben ik alles kwijt

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.