Sinterklaas is in het land!

Het is jullie vast en zeker niet ontschoten. De goedheiligman is weer gearriveerd. Voor de kinderen denk ik wel 1 van de leukste tijden in het jaar. Maar hoe vieren wij dit jaar sinterklaas? Dat ga ik je hier vertellen.

Sinterklaas-Gouden-Hoefijzer_still2

Omdat Wout nog niet zo oud is. ( 7 maanden) snapt hij er eigenlijk helemaal niks van. Wij hebben dan ook besloten voor onszelf dat we dit jaar nog geen sinterklaas vieren hier thuis. Wél vieren we dit gewoon bij de opa’s en oma’s. Daar hebben we de dagen al ingepland staan. Dat betekent dus ook dat wij hier nog niet doen aan de schoen zetten etc. Nee gewoon écht niks..  Tenminste, dat was de bedoeling. Alleen is er nu 1 dingetje wat ons heeft doen twijfelen. Het is namelijk zo dat wij voor de viering bij papa zelf de cadeautjes halen. Nou had ik er alleen niet helemaal bij stilgestaan dat mijn nichtje al op de leeftijd is waarvan ze precies begrijpt dat het ene kindje meer cadeaus heeft als het andere. Nee echt, hier heb ik totaal niet over nagedacht. We krijgen allemaal uiteraard hetzelfde bedrag dus onderscheid is echt niet aan de orde. Alleen vertel dat maar aan een meisje van 5. Wanneer zij minder cadeaus krijgen als hun neefje, want ja, ik had meerdere kleine cadeautjes gekocht omdat Wout alles nog leuk vind. Hun zien alleen het aantal en niet de waarde. Wat is nu het geval, we kunnen cadeautjes inkorten en bij elkaar inpakken maar uiteindelijk blijft het een feit dat Wout meer cadeaus heeft. Dus nu twijfelen we of dat we de cadeautjes die eigenlijk voor bij papa waren dan maar hier thuis te geven en voor bij papa nieuwe te halen. Of de gok om cadeautjes bij elkaar te voegen en Wout alsnog meerdere cadeaus te laten hebben? Ondanks dat we eigenlijk niks wouden doen hier thuis lijkt me optie 1 het beste tot nu toe.

shutterstock_66006205

Lastig lastig, keuzes maken.

Nu ben ik benieuwd, vieren jullie wel sinterklaas? Laat het me weten in de comments hieronder!Liefs kelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.