Mijn moeder..

Laatst dacht ik eens bij mezelf, wauw, wat heb ik een geluk met mama. Als ik zie hoeveel ze voor ons doet, hoe gek ze is op Wout, en hoeveel ze voor ons over heeft. Dan denk ik jeetje wat een moederliefde. Al is dit ook écht wel ooit anders geweest hoor.

In mijn ‘puberjaren’ ging mijn ouders scheidden. Er gebeurden toen zoveel dingen tegelijkertijd om mij heen dat ik zelf het overzicht kwijt raakte. In dit overzicht zat ook de band met mama. Want jeetje, wat was onze band tijdens die jaren slecht. Niks kon ze in mijn ogen meer goed doen. Dit omdat ik zo vaak gekwetst was, wat vanuit haar helemaal niet de bedoeling was, maar ook zei had het gewoon heel zwaar. Er is zelfs een punt geweest dat ik het niet meer trok en het contact wou verbreken. Jeetje wat ben ik nu blij dat dit tegengehouden is. Maar op dat moment trok ik het echt niet meer om nog meer gekwetst te worden. Oplossing? Mama even op een laag pitje zetten en eerst zelf weer aansterken. Zo hebben we eigenlijk heel lang aangesukkeld. Totdat ik tijdens mijn zwangerschap bij mama op bezoek was en we in een heel goed gesprek belandde. We hebben beidde tranen met tuiten gehuild en alles eruit gegooid wat ons dwars zat. Omdat we al die tijd onze gevoelens naar elkaar niet geuit hadden, bleek er ook echt wel een flinke miscommunicatie te zijn tussen ons. En mensen wat ben ik blij dat dat gesprek heeft plaatsgevonden. Na dat gesprek is het namelijk totaal omgeslagen en hebben we nu een hele fijne goede band samen. Eigenlijk net als vroeger weer. Ik zie mama nu ook weer heel vaak, natuurlijk ook omdat ze op Wout past. Maar anders zou dat ook zo geweest zijn hoor. En echt mensen, deze vrouw, ja mijn moeder, is geweldig!

tumblr_lwohkxcWZb1qfji6no1_400_large

Wanneer ze s’ochtends binnenkomt en de woonkamer inkijkt, komt er niet alleen bij mij maar ook bij Wout een grote glimlach op het gezicht. We drinken en kletsen altijd even iets voordat ik ga werken. Zo kan ik mijn dingetjes delen en mama die van haar. Wanneer ik dan wegga van huis, met een heel fijn gerust gevoel, zwaaien Wout en oma (mama) mij altijd uit. Zo leuk! Maar dan komt het, wanneer ik thuis kom, heeft ze gewoon alle was gedaan, eten gekookt, opgeruimd en soms als Wout en de tijd het toelaten zelfs gepoetst! Ik kom dan s’avonds in een lekker opgeruimd huis thuis. HEERLIJK! Nu klinkt het trouwens wel alsof het hier altijd vies en een bende is maar dat is niet zo hoor haha. Maar, er word wel geleefd, dus ja, er ligt ooit een briefje op de kast, of wat speelgoed over de grond, thats life! Ik hou van opgeruimd hoor, maar er mag ook geleefd worden. dus dat, terug naar mama. Het is toch geweldig dat ze dit allemaal voor ons doet? Terwijl ze eigenlijk alleen maar op Wout hoeft te passen. En dan nog niet te spreken over de foto’tjes die ik de hele dag door tussendoor krijg van meneer met zijn Big smile. Die band tussen die 2 is zó mooi. Het is zo fijn om te zien hoe blij Wout van oma word. Want, Wout blij, mama blij.

En nu achteraf, denk ik vaak echt, hoe had dit kunnen gebeuren? Hoe heeft die band zó slecht kunnen zijn tussen ons? Maargoed, die is nu hersteld en daar ben ik maar al te blij mee. Wat ik eigenlijk gewoon probeer te zeggen in deze blog is dat ik gek ben op mijn moeder, en dat ze voor mij een topvrouw, de beste moeder, en een geweldige oma is met een ontzettend groot hart.

mom_thumb_500x500

Heb jij ook zo’n fijne band met je moeder?

2 Comments

  1. Wel een “tranentrekker ” deze blog maar……zo trots op .mijn meiden hun mannen en alle lieve kleinkindjes. 5 intussen!!! En ja…. ik hou ook zóó veel van allemaal. Daar is mijn liefde eindeloos😍ik ben ook zo blij met de goeie band die ik heb met alle 3 mijn dochters ❤

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.