Held op de weg!

Tja, autorijden.. Niet echt mijn ding. Ik vind ’t verschrikkelijk. Ofja verschrikkelijk.. Ik houd wel van het gaspedaal induwen hoor, alleen die auto’s allemaal om me heen pff. Ik raak totaal het overzicht kwijt. Ik merk nu ik een heel stuk verder moet rijden als voorheen hoe benauwd ik het kan krijgen van sommige autorijders. En ja, zij laten mij mijn woordenboekje dan ook aardig uitbreiden zo af en toe. Hoe bedoel ik dit? Nou wanneer je lekker op de snelweg rijd niks aan de hand, en dan ineens.. Bam besluit er een mede weggebruiker dat hij/zij de auto er maar eens voor moet gooien. Hop, volop op de rem. Ja, ik haat dat.

Of wanneer ik s’avonds na het werk in het donker naar huis toe rijd op de snelweg vrachtauto’s moet inhalen. Pff, ellendig hoor. Heb nu namelijk al een paar keer meegemaakt dat ik achter een vrachtwagen rijd waarvan de chauffeur of dronken is, of op zijn telefoon zit, bijna in slaap valt of gewoon écht niet kan rijden, ik weet het niet. Maar wanneer je van recht op de weg rijden ineens bijna de vluchtstrook op rijd om hem vervolgens ineens weer een slag naar links te gooien, ja dan vloek ik alles bij elkaar en schrik ik me rot. En nog erger, de gedachte dat ik die vrachtwagen dan nog voorbij moet.. En dan ook nog een andere chauffeur die dit gewoon andersom doet. Die gaat niet de vluchtstrook op maar duwt mij gewoon bijna de vangrail in. Echt mensen ik zit s’avonds met klamme vast geknepen handjes aan het stuur waarbij mijn hart in mijn keel zit totdat ik van die rot snelweg af ben. Doe mij maar gewoon licht en overzicht op de weg in plaats van die donkere wegen. En dan is dit mijn snelweg ervaring. Hebben we nog niet over de stad gesproken. Ik ben dus zo iemand die gewoon niet naar de stad durft te rijden. Uden is voor mij al de max. Geloof het of niet, maar ik raak gewoon echt in paniek en laat mijn stuur van schrik los. Levensgevaarlijk ik weet het maar ik heb daar zelf gewoon echt geen controle over. Ik heb dan zoon chaos in mijn hoofd wanneer ik al die auto’s en fietsers zie dat ik ze gewoon niet bij kan houden. Verschrikkelijk he..

youtube_com02

Ik zou zo graag gewoon eens lekker naar de stad kunnen gaan zonder bang te zijn in de auto en niet perse aan Uden gebonden te moeten zijn.. Maar ach, in het leven zijn er wel ergere dingen zullen we maar zeggen. Dit is wel een zeurblog overigens haha. Niet zo bedoeld hoor, wil alleen maar mijn ‘weg ervaringen’ met jullie delen.

Ben jij ook zo’n held op de weg of rijd je gewoon klakkeloos overal naartoe?

Liefs kelly

1 Comment

  1. Ik rij overal naartoe. Ik moet ook wel want mijn werk is een halfuur rijden.
    Toch is mijn gedrag in de auto wel veranderd na meerdere aanrijdingen te hebben meegemaakt.
    Ik ben wat benauwder en ben als de dood dat mensen niet op zitten te letten.
    Ik kan er dan ook heel slecht tegen als er mensen met hun telefoon zitten te zwieren… verschrikkelijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.