Waarom ik laatst zo ontzettend verdrietig was..

Goedemiddag allemaal! Sommige van jullie zal het niet onopgemerkt voorbij gegaan zijn. Vooral degene die mijn instagram ook volgen. Laatst kwam er namelijk een post op waarin stond dat ik als ik op dat moment een foto had moeten maken van mijn gevoel hij zwart geweest zou zijn…

Knipsel.PNG

Dit klinkt voor sommige misschien heel crue, maar dit was op dat moment wel hoe het voor mij voelde. Op deze dag heb ik namelijk de moeilijkste beslissing ever genomen. We hebben Ziva een nieuw huisje gegeven. Waarom? Heb je even.. Dan leg ik het verhaal hieronder uit.

Knipsel.PNG

Tijdens mijn zwangerschap van Wout kreeg ik zoveel last van rugklachten dat ik na de 29 weken écht ontzettend veel plat heb gelegen. Ik zat thuis en was samen met Ziva dag in dag uit. Omdat ik zelf niet ver kon lopen en totaal geen kracht meer had door de pijn kon ik amper nog met Ziva gaan wandelen. Het was iedere keer steegje in steegje uit. En ja, dat steegje is recht voor ons huis dus veelste weinig beweging voor haar ik weet het. Maar ik kon het gewoon écht niet. Veel mensen zullen nu denken, maar je hebt toch ook Sander nog? Ja inderdaad dat klopt, maar die werkte gewoon de hele dag. En heus, hij ging s’avonds ook echt wel met Ziva wandelen, maar ook niet ver omdat dit gewoon niet ging. Langzaamaan begon ik te merken dat Ziva haar poten helemaal kapot begon te bijten. Doordat ze zo aan haar poten beet, ging haar snuit ook helemaal kapot. Ik dacht meteen aan een allergie. Nadat ik bij 3 dierenartsen geweest ben zonder resultaten toch maar doorgesukkeld met haar. Alleen loste dit niks op. Toen kwamen we met mijn verjaardag bij het pension uit. Waarom? We brachten Ziva hierheen zodat ze met de verjaardag geen last zou hebben van alle mensen en gewoon lekker kon spelen. Het eerste wat ze daar zeiden is dat het erop leek dat Ziva gestrest was en frustraties had. Niet gek ook, aangezien ze haar ei niet kwijt kan in het wandelen. Want ja, ook na mijn zwangerschap kom ik écht tijd te kort om goed maar haar te wandelen iedere dag. En als ik wel de tijd had om met haar te wandelen en ik Wout bij had, was dit écht niet te doen. Ziva beschermde Wout zo erg dat ik al een paar keer met de wandelwagen op zijn kant heb gelegen. Levensgevaarlijk natuurlijk! Dit moest stoppen. Na een paar flinke gesprekken met Sander, want ja, hierover wil je niet praten eigenlijk, toch maar besloten dat dit zo écht niet langer kon. We moesten in het belang van de hond gaan kijken en niet egoïstisch zijn tegenover Ziva. Want ja, ik vond ons egoistisch als we haar gehouden hadden. Want omdat wij te weinig tijd voor haar hadden maar haar niet konden missen moest ze dan maar ongelukkig zijn? Nee. Dit was voor mij echt geen reden.  Alles voor Ziva. Maar dan, een nieuw baasje.. Hoe gaan we dit aanpakken? Ik wou haar absoluut niet op internet te koop zetten. Dit omdat daar de meeste rare mensen op af kunnen komen. Ja ik zag het al gebeuren dat ze haar wouden om in hondengevechten te gebruiken.. No fucking way! Dus, even op een laag pitje en bedenken hoe we het gingen aanpakken. Tot mijn verbazing had mijn zus het verhaal toevallig verteld op haar werk. De ouders van een collega van Jaimy hebben al 3 oudere rottweilers en waren eigenlijk op zoek naar een nieuwe jongere hond voor erbij. Oftewel een ‘opvolger’ voor 1 van de honden. Na een kennismakingsgesprek met de ouders van dat meisje voelde het voor ons ontzettend goed. Waarom? Ziva kreeg daar zoveel ruimte! 7 hectare maarliefst! En dat niet alleen, 7 hectare grond, een zwemvijver, hondenvriendjes, en alle aandacht van de mensen die ze maar wou! Wauw, dit klonk echt te mooi om waar te zijn. We wouden dan ook wel eerst kennis komen maken bij die mensen thuis mét Ziva om te kijken of het ging klikken met hun honden en of we haar daar met een gerust hart achter zouden kunnen laten. Wel had ik smiddag’s een berichtje gestuurd met de vraag of we, als de klik tussen de honden, en wij een goed gevoel hadden, we Ziva meteen daar mochten laten. Dit omdat we anders continue tegen ‘het’ moment dat ze weg zou gaan aan hadden moeten hikken. Dit was gelukkig geen probleem.

13680537_10202146583263398_5199259568577066347_n

Eenmaal daar aangekomen was de kennismaking tussen Ziva en de hond die ze gaat opvolgen super goed. Ze hebben lekker gespeeld, en die ouwe rakker ( eigenlijk heet hij Rex) vond Ziva wel een leuke dame! Ze hebben lekker gespeeld en Rex leefde helemaal op door haar. Na een ronde gewandeld te hebben zodat we de ruimte en omgeving goed konden zien voelde het voor ons zo goed. Ziva zou hier echt zo goed terecht komen! We waren het er dan ook wel snel over eens dat dit haar nieuwe huisje zou moeten worden. Echt mensen, wat heb ik gehuild, wat vond ik het erg om mijn meisje weg te moeten geven. Maar wat was die keuze goed achteraf. We hebben namelijk al wat foto’s en filmpjes ontvangen waarop Ziva lekker aan het spelen en zwemmen is. En écht ze ziet er zo goed en gelukkig uit! Dat geeft ons weer een heel fijn gevoel, dat we niet egoistisch zijn geweest en we haar het leven hebben terug gegeven wat ze nodig heeft maar vooral, wat ze verdiend want het is écht zo’n geweldig lieve hond! En het allerfijnste van alles, we kunnen haar altijd gaan opzoeken wanneer we maar willen! Dat geeft een ontzettend goed gevoel. Puur omdat we gewoon weten dat die mensen niks achterhouden anders was dit nooit mogelijk geweest. Wij zijn deze mensen zó dankbaar dat ze ons meisje zo omarmen en geweldig opvangen! Wij zullen haar absoluut nooit vergeten, en zij ons hopelijk ook niet. En ja, ik wil haar echt nog wel blijven opzoeken hoor om te knuffelen..!

14192546_10202287844194833_2450734982210864332_n

Dit was voor ons echt een hele moeilijke beslissing maar wel zo eerlijk tegenover Ziva. Het is echt de liefste hond geweest die ik me maar kon wensen en echt ik houd zielsveel van haar. Daarom ook deze keuze gemaakt. Niet leuk, maar o zo nodig! Zo, meer als 1000 woorden verder maar ik heb mijn verhaal met jullie gedeeld.
14183821_10202287843954827_6960613603698842616_n

Hebben jullie ook eens zo’n moeilijke keuze moeten maken? Hoe heb jij dat ervaren?

Liefs kelly

 

 

5 Comments

 1. Lieve Kelly en Sander.
  Ik vindt het verschrikkelijk dat jullie dit hebben mee moeten maken.
  Maar ondanks alles een dappere besluit.
  Weet hoe jullie je voelen, alleen bij ons hebben we iets anders mee gemaakt en hier door 6 Rottweilers verloren in 14 weken tijd.
  Allemaal zijn ze nu een sterretje.
  Ik wens jullie heel veel hoop, geluk en liefde toe met jullie kleine wondertje.
  En dat jullie af en toe Ziva even kunnen knuffelen.
  Koester de mooie herinneringen en lach ❤️

  Liefs Monika

  Like

 2. Lijkt me een hele zware keuze en ik snap het gevoel van ‘de zwarte foto’ maar wat dapper dat jullie voor Ziva hebben durven kiezen! Jullie hebben met deze keuze haar het beste leven gegeven waarin ze weer gelukkig is.
  Wat fijn dat er zo’n goed adres op jullie pad is gekomen, je grote dierenvriend op internet zetten lijkt me ook vreselijk. Het heeft gewoon zo moeten zijn ❤

  Like

 3. Heel moeilijk, maar uiteindelijk de beste keus voor iedereen geweest, zo blijkt. En wat ontzettend fijn dat jullie haar mogen opzoeken en filmpjes en foto’s krijgen!

  Like

 4. Je hoeft je niet te verontschuldigen / verantwoorden over de beslissing die jullie voor Ziva hebben genomen. Het is in het belang van het dier en daar gaat het om en vooral als je zo’n goed adres heb kunnen regelen, waar Ziva zich helemaal thuis voelt met de andere honden. Lekker rennen spelen zwemmen en noem maar op, wat kan een hond zich nog meer / beter wensen. Ik snap dat het een zeer moeilijke beslissing is geweest en dat jullie er veel verdriet van hebben, maar in het belang van Ziva hebben jullie juist gehandeld vind ik. Ik wens jullie heel veel sterkte en fijn dat jullie nog contact met haar mogen hebben.

  Like

 5. Ik helaas ook ooit twee honden weg moeten doen en dat was ook een hele moeilijke beslissing net zo als bij jullie.
  Ik heb wel gezegd dat ik dit nooit meer hoop mee te maken .
  Jullie hebben gelukkig een prachtige plek voor jullie hond gevonden waar hij nog jaren gelukkig kan zijn. Maar dat maakt het gemis niet minder sterke hiermee

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.