‘ Stoere brandrepjes ‘ Shauni vertelt..

Vandaag vertelt Shauni over hoe haar kindje brandrepje is geworden en hoe ze hier zelf in staat. Ben jij ook benieuwd? Lees vooral verder… Voor degene die niet weten wat brandreppen is, kunnen dit hier terug lezen.

– Wie zijn jullie? –

Hallo! Mijn naam is Shauni, een 24-jarige lerares en hobbyfotografe. Ik woon in Roeselare, gelegen in de provincie West-Vlaanderen in België. 

Mijn lieve dochter heet Amélia en is 10 maanden oud. We moeten dus echt al beginnen te denken aan haar eerste verjaardag! (help)

Ze draagt momenteel maatje 74. Ze is mama’s kleine modelletje!

thumbnail_mama&Amélia1

 – Wou je altijd al met jou kindje gaan reppen & hoe ben je hierin terecht gekomen? –

Wel, ik wist niet wat brandreppen was tot ze enkele maanden oud was. Ik ben fotografe, dus Amélia zou sowieso mijn vaste klant gaan worden. :’) Ik nam foto’s, en foto’s en foto’s… Ik weet niet meer hoe het kwam, maar plots kwam ik op het idee om Amélia in te schrijven als modelletje. Maar voor ik dat daadwerkelijk kon doen, zag ik een oproep van een bedrijf uit Texas.  Ze zochten brandrepjes. What?! Na me te informeren dacht ik: ja, dat wil ik wel gaan doen! Fotograferen en babykledij combineren? Hoe gaaf zou dat zijn? Zo gezegd zo gedaan. Amélia haar eerste opdracht was binnen!

– Heb je ooit getwijfeld foto’s van je kindje online te zetten? –

Nee, want ik ben een open boek. Ikzelf plaats al veel op social media, dus mijn omgeving wist sowieso dat ik aan Amélia-spam zou gaan doen. (‘: En ik ben fotografe. Like… Duh.

Ik ga sowieso nooit nude foto’s delen, je zal bij mij nooit een intiem deel naakt zien. Dat houden we maar voor onze eigen albums.

– Heb je al met merken samengewerkt en doe je dit nog steeds? Zo ja, welke merken? –

Amélia was al brandrep voor:

OobyDoobyBaby (3 maanden – Texas)

Hello Bird Store (éénmalig – Nederland)

Baby Moo’s (vaste rep – Engeland)

Lauren Dwyer Fashion (3 maanden – Engeland)

Rêve Maison Style (éénmalig – Nederland)

Oor Woolly (éénmalig – Engeland)

Droomwolkje (éénmalig – Nederland)

Fashion Kids NL (éénmalig – Nederland) –

Wolkiez Babykleding en Accessoires (éénmalig – Nederland)

Ik hoop dat ik niemand vergeten ben.

thumbnail_10m-51

– Heb je ooit foto’s gemaakt met artikelen die je eigenlijk niet mooi vond? –

Ah, dat zou ik niet doen. Ik zou me niet opgeven voor een merk dat ik niet leuk vind. Wij zijn vaste rep voor een Engels bedrijf, die doen het anders. Zij sturen kledij op, zonder dat we weten wat het is. Gelukkig vind ik het altijd al mooi. En Amélia is voor mij met alles mooi, haha.

– Vind jou kindje het altijd leuk om op de foto te gaan ?

In het begin keek ze echt altijd in de camera en ze lachte spontaan. Heerlijk was dat! Ik hoefde maar een ‘kiekeboe!’ te roepen en ze lachte.

Die tijd is nu wel voorbij. (‘: Nu kruipt ze zo snel mogelijk weg, want de flitsers en het achtergrondpapier zijn zovéél interessanter dan mama met haar camera.

Maar ik zou haar nooit fotograferen als ze het niet fijn vindt. Er zijn 365 dagen in een jaar… Het lukt heus wel. Gelukkig heb ik best een gemakkelijk kindje en vindt ze het allemaal best.

thumbnail_9m-110

– Heb je een speciale camera of iets van accessoiress aangeschaft voor de foto’s? –

Ik heb een Canon EOS 80D. Ervoor had ik een Canon EOS 550D. Ik heb ook verschillende lenzen, maar in de studio gebruik ik altijd de 24mm. Zoals ik al zei heb ik ook een volledige fotostudio, maar dat wordt voor meer gebruikt dan enkel het brandreppen.

– Waarin kun je je het meeste vinden, geposeerde foto’s of puur natuur? –

Ik vind beide leuk. Het leuke aan een baby fotograferen is dat zij nog niet kunnen poseren. Ze zitten en je probeert een glimlach tevoorschijn te toveren. Voor mij is dat niet poseren. Vanaf dat ze het besef hebben en je vraagt hen om dit of dat te doen, dan ben je bezig met poseren. Maar daar is volgens mij niks mis mee. Op fotoshoots (love-shoots, wedding,…) vind ik het dan wel weer belangrijk dat er spontaan gewerkt wordt. Mensen zijn op die dagen al zenuwachtig genoeg.

thumbnail_10m-40

– Wat zou je als tip meegeven aan iemand voor wie de brandrep wereld nieuw is? –

Geef niet op. Jaag die droom achterna. Iedereen vindt zijn of haar kind het mooiste, en dat is ook zo. Geniet van het fotograferen, geniet van het delen met andere mensen. 

Probeer dingen uit. Ga niet altijd met de stroom mee en doe je eigen ding. Wees creatief en ga er voor!

Shauni super bedankt voor het invullen van deze vragenlijst. Ik vond het leuk om te lezen hoe jij hierin staat. Wat vonden jullie ervan? Laat het hieronder in het gastenboek weten… Wel zo leuk voor Shauni toch? En vergeten jullie haar niet te volgen op instagram als jullie benieuwd zijn naar meerdere foto’s!

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.