De eerste hapjes!!

Vanmorgen moest ik weer met Wout naar het consultatiebureau. Even wegen, meten en de arts wat check-upjes laten doen en meneer is weer goedgekeurd! Ook kreeg hij vandaag zijn derde prikjes. Zó zielig. Ik heb er écht oprecht een gruwel aan als ze alleen al met zo’n rot naald bij mijzelf in de buurt komen, laat staan bij mijn kind! Maar helaas, ook deze minder leuke dingen horen erbij. Dus prikjes erin en klaar! Even krijsen, getroost worden met héél veel knuffels van mama en meneer kon er weer tegen. En jeetje wat heeft hij geslapen na de prikjes haha. Maargoed.. vorige week moest ik weer op controle in het ziekenhuis met Wout. Hier werd ik er al op gewezen dat ik met hapjes mocht gaan beginnen. De een zal het te vroeg vinden bij 4 maanden, de ander niet. Ik twijfelde heel erg. Ik vond het namelijk ontzettend spannend. Waarom? Nou omdat Wout dus kampt met hele erge reflux. Ik was zo bang dat ik, nu het juist zo goed gaat, het zou gaan verpesten door hem hapjes te gaan geven. De kinderarts wees mij erop dat dit absoluut niet het geval was, en hij er waarschijnlijk juist veel minder last van gaat krijgen. Dus, even vandaag nagevraagd bij het consultatiebureau hoe dit precies in zijn werk ging, en voila, meneer heeft zijn eerste hapje op vandaag!

Na wat met Lianne ( van de brandrep rubriek ) gepraat te hebben, en vooral veel vragen te stellen aan haar, ben ik vandaag de keuken in gedoken om hapjes te maken. Ik wist namelijk helemaal niet hoe dit moest en had dan ook potjes. Deze hebben we heel veel gekregen met het kraamfeest vandaar. Maargoed, hier zitten natuurlijk conserveringsmiddelen in om het goed te houden. Logisch ook anders is dat niet te doen. Dit wil overigens niet zeggen dat ik tegen potjes ben.. Dus, ik alsnog besloten het zelf te maken. De potjes pompoen blijven nog even dicht tot ‘nood’ of als we bijvoorbeeld een dagje/weekendje weg gaan.

Ik heb even in Wout zijn boekje van het consultatiebureau gekeken wat baby’s nou allemaal al mogen als hapjes, en heb er 3 uitgepikt. Ik heb vandaag hapjes gemaakt van wortel, courgette en bloemkool. En jeetje, dit stelt echt niks voor. Nooit geweten dat het zo makkelijk zou zijn haha. Ik heb dan ook al meteen een hele voorraad nu.. Lang leve de ijsklont bakjes! Het voordeel van de voeding in een ijsklont bakje doen is dat je het makkelijk kunt doseren. Zo is voor Wout nu bijvoorbeeld 1 ijsklont vakje voldoende in het begin. Voorlopig weer even klaar met hapjes maken. Als je dit gewoon iedere keer een beetje in het voren doet, heb je én vers eten en het is nog goedkoop ook! Ik ben namelijk nog geen € 4,00 kwijt en heb een heleboel voeding!

Het eerste hapje waarmee we vandaag zijn begonnen is wortel. En nee, hij vond het nog niet zo lekker haha. Heerlijk dat snoetje! Na een paar kleine hapjes vond meneer het wel genoeg. Ik heb hem het flesje gegeven en die ging er maar al te goed in haha! Morgen gaan we maar weer proberen met de wortel en hopelijk vind hij het dan over een paar daagjes wél lekker en went hij wat meer aan de andere structuur.

 

wp-image-1303491498
De voeding die Wout vandaag heeft gehad. En nee, niet het hele bakje. Dit was nog over wat niet in de ijsklontjeshouder paste..

 

Hoe zijn jullie begonnen met de hapjes? En maak je ze zelf of toch een potje? 

Bedankt voor het lezen, en tot de volgende keer!

Liefs kelly

1 Comment

  1. Weer een stapje verder! hier was t ook even wennen met de structuur.. nu komt die zowat zijn stoel uit als we aankomen lopen met eten.
    Wij zijn begonnen met bloemkool..7dagen toen 7 dagen wortel en daarna begonnen met fruit. Ook ik maak zelf en t is zooo ideaal en goedkoop. Ook ik ben niet tegen potjes die zijn erg handig als je dagje weg gaat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.