Review: Candide P’tit Panda Air hoofdkussentje.

 

candide-petit-panda-air-hoofdkussentje-blanc-wit

Toen Wout eenmaal geboren was, was er eigenlijk nog niet echt sprake van een voorkeurshouding. Wél had Wout in de eerste week al veel last van zwevende armpjes waardoor hij steeds wakker werd. Hiervoor hebben we hem ingebakerd en was dit probleem opgelost. Naarmate Wout iets ouder werd, kreeg hij steeds meer last van de voorkeurshouding. Zo moest en zou zijn hoofdje altijd naar rechts kijken.. Ik had al geprobeerd zijn bedje andersom op te maken zodat het licht aan de andere kant kwam, maar nee hoor dit boeide meneer niet zoveel, want dan keek hij gewoon naar de muur. Verder heb ik geprobeerd in zijn slaap zijn hoofdje te draaien op zijn linkse kant.. Dit hielp wel geteld steeds maar 10 seconden, zoveel moeite het kostte dit zo zachtjes mogelijk te doen, des te sneller ging hij terug. Met als gevolg dat zijn hoofdje als maar platter werd. Ik kreeg het er ook een beetje benauwd door omdat ik ontzettend bang was dat als hij zo door zou gaan, hij een helmpje op zou moeten. Want ja, zijn hoofdje was echt een beetje ‘misvormd’ doordat het aan de ene kant mooi bol was, en aan de rechtse kant vlak.

Ik heb ‘het probleem’ met een goede vriendin besproken, en zei had gehoord over het Candide P’tit Panda Air hoofdkussentje. Ik ben eens gaan rondneuzen op internet, en had hem vrij snel gevonden. Meteen besteld, want ja, dit is het proberen zeker waard dacht ik. Oftewel, niet geschoten, altijd mis. Meteen besteld en de dag erna in huis. Ideaal. Maar hoe bevalt dit kussentje nou werkelijk?

Ikzelf ben heel enthousiast over het kussentje. Meteen toen ik het kussentje in gebruik nam, sliep Wout door! Dus, of het kussentje ligt héél erg lekker, of dit is gewoon púúr geluk geweest haha. Verder zag ik na een paar weken wel DEGELIJK verschil aan zijn hoofdje. Het werd steeds minder plat. En Wout sliep nog steeds heel goed.

Toen is Wout in het ziekenhuis beland en mocht ik het kussentje niet gebruiken daar. Waarom niet? In verband met stikkings gevaar.. Ik zal je heel eerlijk zeggen dit ik dit persoonlijk echt een beetje onzin vind. Ja ik snap heus wel dat als je kindje gaat draaien en doen in bed dit gevaarlijk kan zijn. Maar je geeft me toch geen ongelijk als ik zeg dat een baby van 0 tot 2 maanden nog niet draait? ( op enige uitzonderingen daar natuurlijk) Dus eigenwijs als ik was ben ik hem thuis toch weer gaan gebruiken. Want ja, in het ziekenhuis werd zijn hoofdje dus weer steeds platter (BALEN). En thuis in gebruik werd dit meteen weer minder. Nu is Wout 3.5 maand en heeft hij het kussentje niet meer nodig. Toen hij ongeveer 3 maandjes was, begon hij zijn hoofdje te draaien in zijn slaap. Ja écht, ook op zijn linkse kant sliep hij. Dus langzaamaan ben ik het kussentje weg gaan halen, en verdeeld hij de kanten nu netjes zelf. Ja, Wout heeft nu een mooi rond bolleke! Dus mijn conclusie? Ik ben súper blij en tevreden over dit kussentje. Maar hej, onthou wel, dit is MIJN ervaring. Die van iemand anders kan zomaar anders zijn.

– Maar wat is nou precies hét kussentje waar ik over praat? –

Het Candide P’tit Panda Air+ hoofdkussen is een ergonomisch kussentje, gemaakt van traagschuim. Deze is speciaal voor het hoofdje van een baby ontwikkeld, zodat het zijn ronde vorm behoudt.
Dit Panda kussen is gemaakt van speciaal luchtdoorlatend materiaal. Dit zorgt voor ventilatie, en transpiratievocht wordt daardoor beter afgevoerd.

Tegenwoordig komen afgeplatte hoofdjes bij baby’s steeds vaker voor, aangezien er wordt geadviseerd om baby’s alleen nog maar op de rug te laten slapen. Dit kussen heeft een ultra- zachte stof aan de buitenkant en de vulling is van traagschuim. Dit kussentje is geschikt vanaf de geboorte tot 6 maanden.
Heel handig, dit kussentje is gemakkelijk mee te nemen en overal te gebruiken. Denk hierbij aan het wiegje, ledikantje, box of kinderwagen.

• Formaat: 21 x 19 x 3 cm
• Kleuren: Roze, mint, grijs, wit
• Met micro geperforeerd gaas om transpiratie af te voeren
• Wasbaar op 30°C
• Geschikt voor baby’s van 0-6 maand
• Stof: 100% katoen, vulling 100% polyurethaan traagschuim

 

 

En zeg nou eerlijk? Het kussentje is nog schattig ook toch?!

Ik zou dit product zéker aanraden aan mensen met een kindje die een voorkeurshouding heeft. Puur uit eigen ervaring. Dit bericht is niet gesponsord. Ik deel dit met jullie omdat ik er zelf heel enthousiast over ben. Het kussentje is te kopen bij HipenHap voor € 21,90 dus ook nog betaalbaar ook!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens een review te lezen. En voor de mama’s die kampen met een kindje die een voorkeurshouding heeft. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben en net zo enthousiast zijn als mij! Tot de volgende keer!

Liefs kelly

 

 

 

4 Comments

 1. Mooi kussentje! Lijkt me best handig. Mijn kondjes hadden beide een voorkeurshouding. Mijn zoontje reageerde wel op het licht, maar mijn dochtertje niet. We zijn bij haar naar de osteopaat geweest en het gaat echt stukken beter met haar. Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik haar heel vaak op haar buik laat slapen. Heb het idee dat ze beter slaapt en het met de kraampjes ook beter gaat. Ze slaapt wel altijd onder toezicht van mij of naast mij in de nacht.

  Like

 2. Ik ben het kussentje nu ook aan het gebruiken, hopelijk werkt het! Heb jij verder nog iets gedaan aan de voorkeurshouding? Of was alleen het kussentje voldoende om het hoofdje weer mooi rond te krijgen?

  Like

  1. Bij Wout moest ik vanuit het ziekenhuis fysiotherapie. Hiervoor kreeg ik oefeningen. En heel eerlijk heb ik die oefeningen nooit gedaan omdat ik het grote onzin vond. Iedere keer als de fysio kwam zei ze ook nog zo mooi dat ze goed kon zien dat ik de oefeningen deed. Kun je nagaan wat een onzin. 🙈 Toen wout namelijk zelf kon rollen en veel op zijn buikje lag trok het super snel bij. Bij Juul heb ik het kussentje meteen in gebruik genomen en die heeft echt een mooi rond bolletje nu😁 totaal geen last gehad van afplatting!👌🏻

   Like

   1. Haha, ja soms worden er adviezen gegeven en komt het eigenlijk vanzelf goed. Mijn zoon is nu 7 weken en heeft wel een erge voorkeurshouding en begint al plat te worden aan de zijkant, hopelijk trekt het met het kussentje gauw bij. 😅 Bedankt voor je reactie!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.