Mijn éérste werkdag na een half jaar!

Wauw, we zijn gewoon alweer een half jaar verder. Het lijkt nog maar kort geleden dat ik helaas moest stoppen op het werk. Zo bizar hoe snel de tijd gaat! Ik kan me eigen nog precies herinneren hoe ik huilend, en verslagen van het werk naar huis ging. Het ging niet meer, echt niet. En nu een half jaar later, was gisteren mijn allereerste werkdag weer. En jeetje wat vond ik dit spannend!

Mama was al lekker vroeg bij mij zodat we rustig aan konden doen. Ofja, vooral ik. Mama past op dinsdag namelijk op Wout. Na mama het een en ander uitgelegd te hebben over de voedingen etc. Hebben we nog even lekker samen ons middageten genuttigd. Ik heb op dinsdag altijd koopavond, dus eet ik tussen de middag nog thuis en het avond eten op het werk. Eenmaal klaargemaakt en alles ingepakt om te gaan werken werd het steeds spannender. Zoals ik eerder al schreef, was ik heel bang om dingen vergeten te zijn. Maar ach, we gingen het wel zien..

Iets over half 1 ging ik dan. Op weg naar het werk. Onderweg flinke irritaties gehad omdat er een busje voor mij de hele weg 60 reed waar je maar liefst 80 mag!!! Ooh hier kan ik zo niet tegen haha. Vervolgens stonden er nog verkeersregelaars op de weg, dus moest ik ook nog een paar minuten wachten. Dit maakte alles bij elkaar dat ik 3 minuten voor 1 op het werk was. Ik vond het verschrikkelijk.. Waar ik normaal een kwartier, 20 minuten rijd, reed ik er nu zowat een half uur op! Ik baalde dan ook enorm dat ik ‘zo laat’ kwam aankakken.. Ondanks dat ik gelukkig wel op tijd was.

1 uur.. Daar gaan we dan, de vloer op! Eventjes mijn planning voor de dag bekeken, het een en ander met de leidinggevende besproken, en toen aan de slag. Ik stond aan de kassa om er weer even lekker rustig in te kunnen komen. Blij toe! Eenmaal een uur verder schrok ik eigenlijk van de tijd.. Hij ging heel sloom.. Hoe dit komt? Omdat ik al overal pijn kreeg en mijn benen al moe werden. Sorry.. Niks meer gewend. Ik was dan ook wat blij toen we even pauze hadden. Na een kwartiertje zitten kon ik er wel weer even tegenaan. Hetgeen waar ik al bang voor was werd werkelijkheid.. Ik ben dingen echt gewoon kwijt. Zo heb ik tig keer de code’s ingevuld in de kassa om een artikel aan te kunnen slaan. Ik wist hem gewoon niet meer.. De codes die je iedere dag tientallen keren intypt was ik totaal kwijt. Maar na lang proberen had ik hem. Ik was nog wel zo snugger om het meteen op te schrijven, dit om het de volgende keer te voorkomen. Verder wist ik ook totaal niet meer hoe ik bijvoorbeeld geld voor ons eten af moest boeken. Dit doen we ook iedere dag.. Maar ik wist het niet meer. Allemaal van die kleine dingetjes kwam ik zo gedurende de dag tegen. En jeetje wat heb ik me aan mezelf geïrriteerd omdat ik het allemaal kwijt was. Hopelijk gaat dit wel heel snel weer allemaal terugkomen. Verder heb ik wel een hele leuke dag gehad. Ik vond het heerlijk om weer tussen de mensen te zijn en mijn collega’s te zien. Dat voelde wel meteen weer als vanouds, alsof ik niet weggeweest was..

Eenmaal thuis na het werk, waren mijn mannen er helaas nog niet. Maar precies op het moment dat ik de sleutel in de deur deed kwamen ze aanrijden. Yes, ik had ze wel echt gemist! Zo blij ze weer te kunnen zien. Ik heb mijn spullen opgeruimd, de was opgevouwen, Wout zijn flesje gemaakt, en vooral heeeeel veel knuffels ingehaald. Wat een heerlijk gevoel om je kindje na een dag werken weer te zien! Eenmaal alles gedaan ben ik de bank op gedoken met pijnlijke (lees hele zere) voeten en benen. Tja, die hebben ook een half jaar rust gehad en moeten dus ook nog even wennen.

Dit is zo’n beetje hoe mijn allereerste werkdag er weer uit heeft gezien. Minder erg als ik verwacht had, maar wel nog veel terug te halen van voorheen. Het heeft even zijn tijd nodig maar dat gaat helemaal goed komen. Ben ik helemaal van overtuigd!

Hoe hebben jullie je eerste werkdag na je zwangerschap ervaren?

 

 

 

4 Comments

 1. Werk je in de winkel?
  Fijn dat het toch zo goed gegaan is!
  De eerste keer weer werken na zwangerschap nummer 1 was ruk.. ging absoluut niet goed en ik ging ver over m’n grenzen heen.
  Bij nummer 2 ging dat stukken beter omdat het allemaal wat relaxter was ivm mijn nieuwe baan.

  Like

  1. Ja ik werk inderdaad in een winkel😇 de petsplace/boerenbond winkel 🤗 balen dat bij je eerste het werken zo ruk was! Hoopt toch altijd dat het dan goed gaat natuurlijk! Keek je er bij de tweede niet veel meer tegenop daardoor? Gelukkig kon ik beginnen achter de kassa. Ik denk dat als ik meteen de vracht had moeten doen dat ik ook zwaar over mijn grens was gegaan!🙈

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.