Waarom ik geen borstvoeding meer geef..

Regelmatig krijg ik nog de vraag of ik borstvoeding geef. Helaas is dit niet meer het geval. Vandaag vertel ik waarom.

18251944_1431415976893425_886001944429068288_n(1)

Tijdens mijn zwangerschap was ik er heel zeker van. Als ik genoeg melkproductie heb, en als het lukt, wil ik graag borstvoeding gaan geven. Vrij snel na de bevalling hebben we Wout aangelegd. Na een kwartiertje snapte hij het en hapte hij aan. Ik weet nog dat ik toen dacht.. Ooh is dit alles? Heel onbenullig natuurlijk maar je weet op dat moment gewoon niet beter. Wout dronk goed en kwam goed terug op zijn gewicht in de kraamweek. Wel had ik na de eerste dag borstvoeding te geven ontzettend pijn daarna. En dit bij iedere voeding. En aangezien dit zo om de 3 uur is kon ik mijn lol op. Ik moest echt na iedere voeding flink wat bepanthen smeren. Dit om het vol te houden. Wout had namelijk zo’n flink zuigkracht dat hij hierdoor heel mijn tepels kapot trok. Op dat moment dat dat gebeurde voelde ik het niet zo, totdat ik de volgende voedingsronde Wout weer moest aanleggen. Geloof me.. Ik zat met krullende tenen en nog net niet tegen het plafond aan van de pijn. Maar ik wou hoe dan ook doorzetten. Dit omdat je naar mijn mening die borstvoeding niet voor niets hebt. ( hartstikke naïef misschien maar zo dacht ik op dat moment. ) 3 weken lang heb ik dit vol weten te houden. Iedere voeding die pijn en gekrulde tenen. Achteraf ben ik stiekem best trots dat ik dit nog 3 weken volgehouden heb. Maar in de 3e week werd de pijn steeds erger en trok die door naar mijn benen. Vraag me niet hoe dit kan maar echt, het was zo. Ik liep tijdens het voeden door de huiskamer te banjeren omdat ik zo’n rusteloze benen kreeg dat ik niet meer kon blijven zitten. Maaar.. ook dit was voor mij nog steeds geen reden om te gaan stoppen met de borstvoeding. Totdat Wout op het moment kwam dat hij er last van kreeg. Iedere voeding die Wout binnenkreeg kwam er net zo hard weer uit. Hij kon het niet meer binnenhouden. Het werd zelfs zo erg dat hij het gal mee begon te spugen. Dit was de druppel. Ik was nog niet zover om te stoppen maar Sander heeft mij in laten zien dat dit gekkenwerk was. Ik was helemaal gesloopt door de voedingen, mijn borsten deden ontzettende pijn en Wout hield niks binnen. Wie hou je nu voor de gek zei Sander. Je hebt alles gegeven en je best gedaan. Het 3 weken volgehouden maar het gaat zo gewoon niet meer. En ergens had hij echt gelijk. Ik besloot op dat moment om te stoppen met de borstvoeding. Dit omdat het voor mij en Wout allebei beter zou zijn.

Eenmaal op de flesvoeding hield Wout wederom niks binnen en kwam het gal er nog steeds mee uit. Resultaat.. Hele dagen een huilend kindje. Ik wist niet wat ik ermee moest. Hij had duidelijk pijn. Achteraf ook niet gek want ga zelf maar eens gal staan spugen en dit om de 3 uur. Nee dat is echt geen pretje. Bij de eerste afspraak bij het consultatiebureau heb ik meteen gevraagd wat ik moest doen. Schrik niet ik heb hem niet laten lijden de afspraak was 1 dag hierna. Hun gaven mij het advies verdikte voeding te gaan geven, zodat hij het niet meer uit kon spugen. Voor mij ging er een wereld open in flesvoedingen want ik was hier helemaaaaaal niet in thuis. Nu ondertussen wel haha. Uiteindelijk na veel zoeken na de juiste voeding geef ik Wout nu gewoon de Kruidvat standaard voeding. Hierin doe ik zelf johannes broodpitmeel om het te verdikken. Oftewel nutriton alleen dan eigen merk. Dit gaat echt super. Wout eet goed, komt weer voldoende aan en is een stuk vrolijker! Want dat aankomen was ook een dingetje. Door het vele spugen was Wout in die weken maar 500 gram aangekomen en dit is uiteraard veel te weinig, maar heb je op dat moment niet echt in de gaten. Meteen toen we op de flesvoeding overgingen ben ik diezelfde week nog gaan wegen. Wout kwam ontzettend goed aan! Hij mistte gewoon echt voeding in zijn lijfje. Zo zie je maar dat borstvoeding geven een speciaal iets is en het zeker niet voor iedereen weg gelegd is.

animated-coloring-pages-baby-image-0010

Mijn god wat ben ik blij dat er flesvoeding bestaat geloof dat maar. En heel eerlijk, ik vind dit veel idealer. Ik ben namelijk niet het typ dat overal gaat zitten voeden. Ik durf dat gewoon niet. Nu heb ik daar geen problemen meer mee omdat ik gewoon flesvoeding heb. En je kunt ook eens een voeding uit handen geven zodat je zelf even bij kunt komen. Ook niet heel vervelend.

Hoe hebben jullie kindjes het op de borstvoeding gedaan? En hoe heb je het zelf ervaren? 

Liefs Kelly

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.