Het leed dat zwangerschapskilo’s heet..

Eerlijk is eerlijk zwanger zijn is echt fantastisch en oh wat heb ik daar van genoten. En dan denken we uiteraard alleen aan de leuke dingen en niet de pijntjes die er bij mij bij kwamen kijken.. Maar als ik nu zie wat een prachtige zoon ik heb waar ik zooooo trots op ben zou ik het zo weer doen! Maar dan.. Dan is dat mooie kleine wondertje eruit en begint je lichaam aan het herstel. Heel fijn uiteraard maar ik moet ook bekennen dat ik nu, nu we vandaag alweer 2 maandjes verder zijn toch ook wel weer graag in mijn eigen broeken zou passen.. Ja je leest het goed deze zijn helaas nog steeds te klein.. En nee ik ben niet zo’n sportfanaat die heel gedisciplineerd iedere dag naar de sportschool gaat om maar een retestrak lichaam te hebben..(niks tegen de mensen die dit wel doen hoor!) Het tegenovergestelde zelfs! Ik moet mezelf er toe zetten om te gaan, en al helemaal nu we ons kleintje hebben vind ik het onzin om hem weg te gaan brengen om te sporten.. Dus hoe ga ik die kilo’s te lijf? Lees vooral verder!

Ik ben eens gaan rondspeuren op youtube om te kijken of hier leuke sportsessies te vinden zijn die je thuis kunt doen. Je raad het al meeeer als genoeg! Dus ik ben voor mezelf gaan bedenken wat ik leuk vind en waar ik mee wil beginnen. Opzich maakt het mij niet zo heel veel uit wat ik doe als ik maar afwisseling heb. Omdat er op youtube ontzettend veel verschillende sessies te vinden zijn heb je afwisseling genoeg. Voor mij dus heel belangrijk om het leuk te houden. Ik ben begonnen met cardio. Vooral omdat mijn conditie niet echt top is na de zwangerschap omdat ik dus vanaf de 29 weken zowat plat heb gelegen door mijn rug. Het was een sessie van 30 minuten waarin iemand voordoet wat je moet doen. Lekker makkelijk ook meteen want ze leggen ook uit hoe je het moet doen om blessures te voorkomen! Mijn voornemen was om vandaag te beginnen met sporten. Om 6 uur lag Wout in bed omdat hij in slaap viel. Waarna ik mooi zoiets had van oh dan kan ik om 7 uur beginnen ben ik om half 8 klaar en kan ik op mijn gemakje douchen om vervolgens lekker uitgeteld op de bank goede tijden slechte tijden te kijken. Best een fijne planning toch? Alleen gooit Wout mijn hele planning om! Meneer vond het nodig om om 7 uur flink te gaan krijsen om vervolgens zijn fles ( te vroeg) te krijgen. Hij had zijn vorige namelijk niet helemaal op. BALEN! Maar that’s what mommylife is! Wout zijn flesje gegeven waar hij doodleuk 3 kwartier over deed.. Wout kan niet zo snel drinken namelijk omdat zijn voeding zo verdikt is omdat hij anders alles uitspuugt. Even laten zakken wat bij hem ook heel belangrijk is en toen meneer weer vertrokken was op mijn arm hup naar bed, omkleden en gaan met die banaan..

Daar gaan we dan vol goede moed, youtube op de tv aan, sessie opzoeken en starten maar! Yeahh dat gaat goed.. Oh nee shit hoor ik dat goed? Jepp Wout huilt sessie op pauze hup de trap op en tutje erin. Wout stil mama naar beneden en door! En dit zo’n 4 keer herhaalt. Tja je moet er wat voor over hebben dat thuis sporten. Maar hey, ik heb een sessie van 30 minuten gedaan incl. 4x traplopen die er niet bij hoorde.. toch nog ergens goed voor dat op en neer lopen dus haha! De rest van de sessie was Wout lekker in slaap gevallen dus kon ik er flink tegenaan. Wonder boven wonder heb ik de hele sessie volgehouden! Stiekem best trots dat ik de hele volle 30 minuten volgehouden heb aangezien dit de allereerste keer sporten in ik denk 1 jaar is?

 Voor nu wil ik voor mezelf echt doorgaan met deze sessie’s. Het liefste 2 á 3 keer per week. Dit omdat ik overdag ook al iedere dag een flinke wandeling met de hond maak. Ja ja, ook dat heb ik nog voor de sessie gedaan. Maar liefst 4,13 km. Niet slecht toch? Voor nu ben ik nog heel enthousiast omdat het allemaal zo goed ging.. Totdat ik morgen ( vandaag als dit geplaatst word) denk ik op sta en genekt word door de spierpijn haha! Maar het gevecht tegen de zwangerschapskilo’s is begonnen!

Wanneer ben jij weer begonnen met sporten na de zwangerschap en hoe ging dit? Ik hoor het graag!

Bedankt weer voor het lezen en tot de volgende keer.

Liefs Kelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.