Het consultatiebureau..

Vanmorgen moest Wout weer naar het consultatiebureau. Dit keer voor wat onderzoekjes en de eerste prikjes..

(Dit is niet Wout maar een plaatje van internet)

Om 10.00 uur hadden we onze afspraak staan dus was ik er netjes iets eerder.. Eenmaal daar meteen Wout uitgekleed om alvast te wegen en op te meten. Wout is nu bijna 8 weekjes en weegt alweer 4530 gram zo bizar hoe snel dat gaat! Niet te geloven dat hij bij zijn geboorte maar 3080 gram was als je dat nu dan ziet.. Verder is hij gelukkig ook goed gegroeid. Hij is van 48 cm bij de geboorte naar nu een mooie 56 cm! Jongen toch wat groei je hard! Alleen maar goed natuurlijk. Na deze metingen moesten we nog even wachten op de arts. Die liep een half uur uit.
Om half 11 mochten we dan (eindelijk) naar binnen. Ze deed meteen even een check of Wout haar bewegingen met zijn hoofdje goed kon volgen en of zijn heupjes goed stonden etc. Dit was gelukkig allemaal aan de orde en meneer werd goedgekeurd. De arts liet mij nog even jou groeigrafieken zien en deze lieten nogmaals zien dat Wout super goed op gewicht zit en groeit. Een tevreden mama dus! Nu moest hij nu nog die 2 rotprikjes.. Ja mama vond dit helemaal niks. Eerlijk is eerlijk het is toch ook totaal geen fijn idee dat ze in zoiets kleins en dat wat voor jou je alles is zoon rotnaald gaan prikken? En dan ook nog meteen 2! Nee niet zo aan mij besteed.. Ik ben zelf zo panisch als iets voor naalden en dit dan in mijn kleine beeb.. nee bah. Maar toch hoort dit er helaas bij en deden we dit dan ook maar zo snel mogelijk. Beidde meteen achter elkaar zodat hij er ook meteen vanaf zou zijn.

Ik geef het toe.. Mijn mamahart brak bij het zien dat Wout begon te huilen en krijsen van de pijn. En nee ik hoefde zelf niet te huilen maar ik vond het wel heel vervelend. Mijn mannetje even flink geknuffeld en getroost en gelukkig is hij toen snel gestopt met huilen. Heel fijn dat ik hem zo goed kon troosten. Ofja eigenlijk dat hij hier genoegen mee nam. Daarna snel weer aangekleed zodat we lekker naar huis konden. Er kwamen namelijk 2 collega’s op kraambezoek bij Wout! Wout is op de arm van mijn collega heerlijk in slaap gevallen. Ik heb hem toen in de box gelegd waar hij eventjes heeft geslapen. Want toen mijn collega’s weer weggingen wou Wout de fles.

Zijn flesje klaar gemaakt maar deze dronk hij niet helemaal leeg. Hij is zo moe van de spuitjes dat ik hem maar lekker in bedje heb gelegd! Nu kan hij eventjes lekker bijkomen! Hopelijk blijft het bij wat meer slapen en heeft hij er verder niet al te veel last van vandaag..

Hoe reageerde jullie kindje op de eerste spuitjes?

Liefs Kelly

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.