Recept witlofsoep!

Ieder heeft vast wel zo z’n favoriete maaltijden wat eten betreft. Nou is dit niet mijn favoriete maaltijd maar vind ik de soep wel echt hééél erg lekker! Ik houd dan ook wel echt heel erg van witlof.. Ik heb een tijdje terug van mijn collega dit recept gekregen en vind hem zó lekker dat ik hem met jullie wil delen!

Wat heb je nodig?                                                                                                                                   • 1 potje gevogeltefond.                                                                                                                         • 500 gram witlof.                                                                                                                                   • 2 aardappelen.                                                                                                                                     • 2 kippenbouillionblokjes.                                                                                                                   • 1 liter water.                                                                                                                                         • 100 ml kookroom.                                                                                                                                 • peper.

20161222_155241.jpg

Doe het water in de pan en doe hier de gevogeltefond en kippenbouillionblokjes bij. Zo kan dit rustig aan de kook gebracht worden in de tijd dat jij de rest voorbereid. Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes. Zo worden deze eerder gaar.

20161222_155421.jpg

Snijd vervolgens de ‘kontjes’ oftewel uiteindes van de witlof af en snijd deze door de helft. Snijd bij iedere helft de ‘kern’ eruit. Deze is namelijk heel bitter en niet lekker in de soep. Gooi de kern dan ook weg. Vervolgens snijd je de witlof in stukjes.

20161222_155555.jpg

Als je alles gesneden hebt is ondertussen het water aan de kook en mag je de aardappelstukjes en witlofstukjes in de pan doen. Laat dit vervolgens 20 minuten doorkoken. Dit ziet er dan vervolgens zo uit.

20161222_160500.jpg

Als je de soep 20 minuten hebt laten doorkoken haal je hem van het vuur en zet je hem op een onderzetter. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer. ( of doe hem in de blender kan ook) Als je soep helemaal ‘glad’ is voeg je de kookroom toe.

20161222_163400.jpg

Als laatste voeg je nog wat peper naar smaak toe. Pureer hem dan nog heel even een keertje snel zodat de kookroom en de peper zich kunnen verdelen door de soep. Je soep zal er een beetje witachtig uit komen te zien.

20161222_163512.jpg

Je soep is klaar en jij kunt aan tafel! Ik hoop dat jullie hem net zo lekker vinden als dat ik hem vind! Bon appetit! Mochten jullie het nou leuk vinden dat ik soms wat recepten die ik maak deel dan hoor ik dat graag. Ook hoor ik het uiteraard  graag als jullie dit helemaal niks vonden.

Ik wens jullie verder allemaal hele fijne feestdagen toe!

Liefs Kelly

15665471_10202762387738125_6936389659131291671_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.