Peetoom & Peettante!

20161208_191443.jpg

Zoals jullie wel al gemerkt hadden heb ik even een paar dagen achter elkaar wat blogs online gegooid. Eigenlijk vooral met de volgende reden. Omdat ik pas later in mijn zwangerschap ben begonnen met bloggen liep ik natuurlijk achter. Door deze kleine ‘inhaalslag’ even te maken ben ik weer bij en kan ik vanaf nu gewoon met de tijd mee bloggen.

Vorige week hebben wij de peetoom benaderd of hij het leuk zou vinden om peetoom te worden van ons kleine mannetje en afgelopen zondag hebben we dit exact zo gedaan maar dan bij de peettante. Hoe het allemaal gegaan is zal ik nu gaan vertellen.

Op zaterdag 10 december hadden wij ‘sinterkerst&nieuw’ bij Sander thuis. Wij doen daar altijd alles in 1 omdat het anders bijna niet mogelijk is dit allemaal in te plannen. Jullie herkennen het vast wel die feestdagen drukte. Zoals vorig jaar deden we ook dit jaar weer een dobbelspel en maakte we ieder hapjes om te nuttigen tussen het dobbelen door. Wij hadden dit jaar een grote pan rundsoep en ijs. Nog voor we met het spel begonnen kwam Sander al stiekem naar mij toe en fluisterde ‘zullen we nu het kaartje geven?’ Haha ja hoor jij mag het kaartje wel geven! Ik ondertussen meeluisterend vanuit de keuken (ik was met de soep bezig). Ik zie Sander met het kaartje lopen en hem afgeven. Remco was hem even rustig aan het lezen en toen kwam het woord JAZEKER eruit! Nou superfijn dat jij peetoom van onze kleine man wil zijn!

20161208_191517

De peetoom vonden we niet zo heel moeilijk om te ‘kiezen’ voor ons mannetje. Dit vooral ook omdat Martijn ( Sanders oudste broer) al peetoom is van Fleur. Verder heeft Sander altijd eigenlijk al geroepen dat als wij ooit kindjes zouden mogen krijgen dat Remco peetoom zou worden van de eerste. Best logisch ook eigenlijk aangezien zei tweeling zijn. Dit hadden er dan ook al vele zo verwacht.

De peettante in ons geval vond ik echt een DRAMA! Waarom? Simpelweg omdat Kim & Jaimy beidde al een keer peettante zijn aan onze kant Kim van Jax en Jaimy van Jez. Dit maakte voor mij de keuze wat lastig omdat ik het met beide héééél erg goed kan vinden. Wij zijn zussen maar eigenlijk kun je ook wel zeggen beste vriendinnen van elkaar! Dus peettante.. Wat doen we hier mee.. Mijn eerste gevoel zei steeds Kim.. Puur omdat Kim natuurlijk al vanaf het prille begin van mijn zwangerschap af weet en al die tijd super dicht bij mij heeft gestaan. Dit vond ik uiteraard een heel fijn en leuk idee. Maar niet eerlijk. Jaimy heeft die kans namelijk niet gehad omdat zei er niet van wist dat ik zwanger was en ik wou ze hierin gelijk behandelen dus die reden voor Kim viel af. Maar hoe gaan we het dan kiezen? Nou gewoon niet.. Ik was zo ten einde raad en wou het zo eerlijk mogelijk doen vooral tegenover mezelf omdat ik niet met de reden van kim kon leven. Dit klinkt heel dramaqueen achtig dat snap ik best maar voor mij voelde het zo niet goed. De eerlijkste manier die er was en mij een goed gevoel zou geven was lootjes trekken. Dus ik ben van ieders naam 3 lootjes gaan maken en heb deze hééél klein opgevouwen. Sander kwam precies op het moment dat ik ze klaar had binnen gelopen. Meteen heb ik hem gevraagd ze in zijn hand te pakken goed te schudden en mij een lootje te laten trekken. Meteen op het moment dat hij zijn hand open deed heb ik een papiertje gepakt zodat ik ook echt niet heb kunnen zien van wie het lootje zou kunnen zijn. Vol spanning maakte ik het lootje open en daar stond dan de naam…. Jaimy wordt peettante! Nou alleen nog vragen of ze dit uiteraard ook wil. Dus ook voor jaimy heb ik een kaartje gemaakt. Afgelopen zondag zijn wij bij Jaimy en Rudy op bezoek gegaan en heb ik haar het kaartje gegeven. Onder het mom van hier heb je ons kerstkaartje van dit jaar. Zo viel het natuurlijk niet zo op! Ze opende de envelop zag de voorkant, sloeg het kaartje open en meteen vloog er een JAA uit! Zo leuk! Sander en ik zeiden van tevoren al tegen elkaar: Wedden dat ze gaat huilen haha. Wij zijn namelijk van die jankerds die overal om kunnen huilen of het nou om geluk blijdschap en verdriet is maakt niet uit er komt vaak wel een traantje bij kijken. Het viel uiteindelijk mee het is bij 1 traantje gebleven haha. Wel superfijn om te zien dat ze zo graag peettante van ons mannetje wil zijn. Het eerste wat ze dan ook deed was Rudy uitlachen omdat die heel graag een jongenspetekindje gehad had en nu allemaal meisjes heeft! ( niet dat hij dat erg vind absoluut niet maar ik denk dat elke jongen zich hierin wel herkent.)

20161208_191455

En zo zijn we weer een stapje verder in onze zwangerschap en zijn de peetoom en peettante bekend. Voor ons weer een hele leuke ervaring om dit mee te mogen maken en die leuke reacties van hun te zien!

We zijn er weer doorheen! Hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen hoe wij het op onze manier hebben gedaan.

Liefs, Kelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.